Αντιπροσωπεία παικτών της Εθνικής ομάδας Καλαθοσφαίρισης κωφών Ανδρών (Κοσκινάς, Μήλιος, Ντικούδης, Πεταλάς, Τσαγκαρούλης) δέχθηκε σήμερα (Τετάρτη, 3/7) ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο γραφείο του, όπου τους συνεχάρη για το χάλκινο μετάλλιο, που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Ο υπουργός κατά την υποδοχή των αθλητών, του προπονητικού (Γεραγωτέλλης, Τασιόπουλος, Κωνσταντής)  και του ιατρικού (Τζέισον Μπάζι, φυσιοθεραπευτής) τιμ τόνισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που σηκώσατε την ελληνική σημαία ψηλά. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την Ελλάδα και τον Αθλητισμό γενικότερα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους αθλητές και θα στηρίζει τις δράσεις της  ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεραγωτέλλης και απευθυνόμενος στον υπουργό επισήμανε: «Καταρχάς ευχαριστούμε για την πρόσκληση είναι σημαντικό να σας νιώθουμε κοντά μας. Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα Κωφών και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι κωφοί και βαρήκοοί αθλητές δεν έχουν την προβολή, που χρειάζεται οπότε ο ρόλος ο δικός σας είναι πολύ σημαντικός το πόσο μπορείτε να βοηθήσετε την ομοσπονδίας και εμάς. Τα παιδιά θέλω να σας διαβεβαιώσω κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Φέτος καταφέραμε και πήραμε αυτό που μετάλλιο που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς είχαμε 16 χρόνια να πάρουμε μετάλλιο, ως ομοσπονδία κωφών και ως εθνική ανδρών  και θα ήθελα από την καρδιά μου να σας παρακαλέσω όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε η χρονιά που μας έρχεται είναι χρονιά προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα με το μετάλλιο που πήραμε, προκριθήκαμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που θα γίνει το Νοέμβριο του 2025, στο Τόκιο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι όλη αυτή η χρονιά είναι για μας μια χρονιά που θα προετοιμαστούμε για να πάμε και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται Οπότε η στήριξή σας είναι απαραίτητη».

Ο κ. Βρούτσης πήρε το λόγο και υπογράμμισε: «Η στήριξη της πολιτείας είναι δεδομένη, πάντα στο πλαίσιο του εφικτού. Άλλωστε η Πολιτεία εδώ και τρία χρόνια χρηματοδοτεί και τα σωματεία με έναν μοναδικό τρόπο. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο ελληνικός αθλητισμός, ερασιτεχνικός και επαγγελματικός πήρε 200 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν είχαν δοθεί ποτέ στο παρελθόν».

Οι παίκτες ευχαρίστησαν τον Υπουργό Αθλητισμού για τη στήριξή του και του δώρισαν μία φανέλα με τις υπογραφές τους. Τους αθλητές συνόδευαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπουργό για την πρόσκληση, αλλά και για τη συνολική στήριξή του. Παρόντες επίσης,  ο γενικός γραμματέας Τάκης Κορδονούρης και ο ειδικός γραμματέας της ΕΟΑΚ Κωνσταντίνος Γαργάλης και ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών και τεχνικός διευθυντής της ομάδος Χάρης Γιαννόπουλος.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ