Μετά από 7 αγωνιστικές, έπεσε σήμερα (Σάββατο 15/6) η αυλαία του 18ου Πανελληνίου πρωταθλήματος μπόουλινγκ Κωφών, που διεξήχθη σε διάστημα 5 μηνών, στην πολύ ωραία αίθουσα στο Cosmos Bowling, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ένα πρωτάθλημα που άρχισε στις 28 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα με τη διεξαγωγή της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής,  με θριαμβευτή τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Πειραιώς και Νήσων (ΑΣΚΠΝ) με 256 βαθμούς. Η ομάδα αγωνίστηκε με τους: Σωτήρη και Θέμιδα Μπέτη και τον Χρήστο Λευκιμιώτη.

Στη 2η θέση ο Αθλητικός Όμιλος Κωφών (ΑΟΚ) με 250 βαθμούς. Αγωνίστηκε με τους: Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, Χρήστο Τσολκανάκη και Χριστίνα Ιωαννίδη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών «Μοριάς» (ΠΑΟΚΜοριάς) με 232 βαθμούς, που κατέκτησε την 3η θέση, σ’ ένα ακόμη συναρπαστικό πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε μτ τους: Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, Κωνσταντίνο Πονηρό και Ευγενία Φερμάνη.

Μικρά-μικρά από τον Ρέντη

Η σημερινή τελευταία αγωνιστική ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Πολέμη, που έφυγε από τη ζωή στο τέλος του 2023. Ο Μιχάλης Πολέμης εκτός από σημαντικός αθλητικός παράγοντας, ο οποίος υπηρέτησε την Ομοσπονδία από διάφορες θέσεις, όπως του αντιπρόεδρου και του γενικού γραμματέα, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τμήμα μπόουλιγκ της ΕΟΑΚ, το οποίο διαθέτει ένα από τα πιο συνεπή πανελλήνια πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, σε ότι αφορά στη διεξαγωγή του. Τους αγώνες παρακολούθησε και η σύζυγός του, Χρυσούλα Κορασίδου, ταμίας του ΑΣΚΠΝ.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν και έκαναν και τις απονομές στους νικητές, ο γενικός γραμματέας Τάκης Κορδονούρης, ο αναπληρωτής ταμίας Βασίλης Κοσκόρης και οι  σύμβουλοι του Δ.Σ. της ΕΟΑΚ, Γιάννης Στουφής και Κωνσταντίνος Παπαδιαμαντής.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ