Την Πέμπτη (29/8) αναχωρεί η ελληνική αποστολή, που θα πάρει μέρος στο 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής Κωφών (World Deaf Shooting Championships 2024), που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας, από την Πέμπτη (29/8) έως την Κυριακή (8/9).

Με δύο σκοπευτές θα πάρει μέρος η χώρα μας, στη διοργάνωση στην Κάτω Σαξωνία. Τον Στράτο Συβρή και την Όλγα Μπόκαρη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και την ΕΟΑΚ στο σημαντικό αυτό αθλητικό ραντεβού της σκοποβολής Κωφών. Τόσο ο Συβρής όσο και η Μπόκαρη θα συμμετάσχουν στα 10μ. αεροβόλο τουφέκι ανδρών (1/9) και 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών (31/8), αντίστοιχα.

Ο Στράτος Συβρής είναι η πρώτη του συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά έχει πάρει μέρος σε σημαντικά αθλητικά «ραντεβού» όπως στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία, το 2022, αλλά και στο 14ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωφών, το 2019, στη Ρωσία.

«Το 2024 ήταν δύσκολη χρονιά καθώς Ιούλιο και Αύγουστο, λόγω του καύσωνα, ήταν κλειστό για 23 ημέρες, το σκοπευτήριο του Βύρωνα και δεν μπόρεσα να προπονηθώ κανονικά. Κατάφερα να βρω συλλόγους, που πραγματικά με βοήθησαν να κάνω τις προπονήσεις μου και θέλω να τους ευχαριστήσω. Τον Νίκανδρο (Κηφισιά), τον Παναθηναϊκό (Αμπελόκηποι) και τον Ζευς (Καλλιθέα)», τόνισε στις δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωταθλητής Κωφών.

Η 38χρονη Όλγα Μπόκαρη είναι και αυτή έμπειρη σκοπεύτρια. Στο 15ο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη για πρώτη φορά στο Πόινγκ της Βαυαρίας, κατέλαβε την 5η στην Ευρώπη, στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών συγκεντρώνοντας 167,2 βαθμούς και την 4η θέση στο μικτό 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών και ανδρών.

«Αισθάνομαι πολύ περήφανη και είναι μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ την Ελλάδα και την ΕΟΑΚ και εύχομαι να διακριθώ και φέτος στη Γερμανία», επισήμανε στις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

 

Τα έξοδα της συμμετοχής των δύο αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλύπτει  με τη χορηγία της η ΕΥΔΑΠ. Αρχηγός αποστολής είναι η Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΚ Μάρθα Μπάμπη.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ