
Μετά την Ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul στον Άλιμο και την παρουσίαση του ποδοσφαίρου, στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΟΑΚ «Αθλούμαι – Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου» πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη, 20/11), ακόμη μια δράση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογαλλικής Σχολής της Πεύκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Επιτραπέζια Αντισφαίριση, από κορυφαίους τους είδους, σε κοινή δράση με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ).
Η Ε.Ο.Α.Κ. έχει πραγματοποιήσει κι άλλες δράσεις για αθλήματα όπου «καλλιεργεί», στο Saint Joseph, αλλά πρώτη φορά παρουσιάστηκε η επιτραπέζια αντισφαίριση.
Στη Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph βρέθηκε ο θρυλικός Παναγιώτης Γκιώνης με τις έξι σερί συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τις σπουδαίες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα. Τον πλαισίωσαν ο προπονητής του στην εθνική ομάδα Κώστας Βατσακλής, ο πρωταθλητής στους κωφούς και βαρήκοους Αλέξανδρος Τατασόπουλος, που έχει αγωνιστεί στους οικείους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στη Βραζιλία (ο ίδιος με παρτενέρ τη Μελέτη, κατέλαβαν την 5η θέση στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών, στο Λουτράκι, όπου φιλοξενήθηκε το European Deaf Table Tennis 2024) και ο προπονητής της Ε.Ο.Α.Κ. στην επιτραπέζια αντισφαίριση Χρήστος Βατσακλής. Παρών από την Ε.Ο.Α.Κ. ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος Προκόπης Καραγιάννης.
Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος δεν είναι μόνο η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ιδιαιτερότητα της κώφωσης και την ανάδειξη τής αθλητικής ισότητας, αλλά και η ανεύρεση νέων αθλητών και αθλητριών, που μπορούν να στελεχώσουν με «νέο αίμα» τις ομάδες της Ομοσπονδίας.
Σε μία εξαιρετική παρουσίαση, διάρκειας 1,5 ώρας, που έγινε στο αμφιθέατρο της σχολής κράτησε έντονο έως το τέλος το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου.
Γκιώνης και Τατασόπουλος μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τη σημασία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίδειξη του αθλήματος, έπαιξαν με τους μαθητές, τους έδωσαν και τη ρακέτα να δοκιμάσουν μεταξύ τους τις ικανότητες τους. Ο Κώστας Βατσακλής αναφέρθηκε στο άθλημα και κάποια του, με τον αδερφό του Χρήστο να μιλάει για τις ιδιαιτερότητες στους κωφούς αθλητές.
Η γυμνάστρια του σχολείου Δώρα Μητροπούλου παρουσίασε σε προτζέκτορα μικρό αφιέρωμα στους δύο πρωταθλητές, ανέφερε τις μεγάλες επιτυχίες του Γκιώνη και είχε και πλάνα από τον νικηφόρο αγώνα του στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού με τον Καναδό Έντουαρντ Λι.
Στο τέλος Γκιώνης και Τατασόπουλος χάρισαν στην Ελληνογαλλική Σχολή μπλουζάκια από τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχαν, φέτος και το 2022 αντίστοιχα, μοίρασαν αυτόγραφα και βγήκαν φωτογραφίες με το προσωπικό και τους μαθητές. Το σχολείο από την πλευρά του πρόσφερε στους αθλητές λουλούδια και αναμνηστικά δώρα.
Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ