1ο Αθλητικό Φεστιβάλ

Η  Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, στα πλαίσια του αναπτυξιακού της προγράμματος, με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε το 1ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΦΩΝ, από τις 04 έως τις 08 Δεκεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης με την επίσκεψη όλων των Ειδικών Σχολείων Κωφών – Βαρηκόων της Αττικής, αλλά και τοπικών φορέων.

Η υλοποίηση αυτής της ιδέας σαν σκοπό έχει: «Περισσότεροι κωφοί άνθρωποι, να προσπαθούν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού με μοχλό και όχημα τη συμμετοχή τους στον αθλητισμό».

 

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα εξής:

  1. Ειδικό  Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κωφών/Βαρηκόων Λυκόβρυσης- Πεύκης
  2. Ειδικό  Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κωφών/Βαρηκόων Αργυρούπολης
  3. Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κωφών – Βαρηκόων Αθήνας
  4. Ειδικό  Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών/Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής

 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης στην ομιλία του: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική γιορτή. Μια γιορτή, η οποία αφενός θα σημάνει τη λήξη του 1ου Αθλητικού Φεστιβάλ Κωφών το οποίο διοργανώσαμε για πρώτη φορά φέτος και αφετέρου θα αποτελέσει κοινή υπόσχεση όλων μας ώστε να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία αυτή τη σπουδαία εκδήλωση η οποία ξεκίνησε και προγραμματίσθηκε με μοναδικό γνώμονα την αγάπη και το ενδιαφέρον που έχουμε για τον αθλητισμό».

 

 

 

 

               

   

 

   

 

 

Close