Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή μιας ακόμη παγκόσμιας διοργάνωσης, από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, τη φετινή χρονιά. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών ανδρών και γυναικών που διεξήχθη στο Ηράκλειο τον περασμένο Ιούνιο, το όμορφο και φιλόξενο νησί της Κρήτης είναι έτοιμο να υποδεχθεί, στον Δήμο Χερσονήσου, δύο ακόμη μεγάλες διοργανώσεις Κωφών:

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων (23-29 Σεπτεμβρίου) και το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Τένις Κωφών «Dresse and Maere» (30 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου), στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, με συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.).

Όλα τα βλέμματα του αθλητισμού των Κωφών θα είναι στραμμένα στον Δήμο Χερσονήσου Κρήτης, καθώς θα συμμετέχουν περίπου 100 αθλητές και αθλήτριες, που μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές θα φθάσουν τον αριθμό 170 ατόμων.  Συμμετέχουν αθλητές από 25 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Τσεχία, Εκουαδόρ, Ισπανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γκάνα, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Κορέα, Πολωνία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία, Κινεζική Ταϊπέι, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και η διοργανώτρια Ελλάδα.

Μαζί με τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα μετέχουν και πέντε Έλληνες αθλητές. Η πιο έμπειρη Βασιλική Καλογεροπούλου, που πήρε μέρος και στο τελευταίο Αυστραλιανό OPEN, καθώς και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, με συνεχείς συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, αλλά και το νέο «αίμα» αθλητών της ΕΟΑΚ ο 13χρονος Λάζαρος Σκάρπος, η 13χρονη Άρτεμις Ρούτση και η 17χρονη Άννα Κασούμη. Σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων στο Lyttos Beach Hotel, στις 17:00.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Χερσονήσου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΦΟΑ και της Ζ ΄ Ένωσης. Χορηγός επικοινωνίας: Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.). Χορηγοί είναι οι: Lyttos Beach Hotel, S Resorts, ΑΝΕΚ, Blue Star Ferries. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη. Οι αγώνες θα ξεκινούν καθημερινά στις 09:00πμ..

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ