Στα πλαίσια του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σήμερα (Τετάρτη, 9/10) μαθητές του Γυμνασίου των Σπάτων, με τους μαθητές του ειδικού σχολείου Κωφών-Βαρήκοων της Αγίας Παρασκευής έγιναν…ένα.

Στο προαύλιο του Γυμνασίου Σπάτων χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και έγιναν συμπαίκτες στο ποδόσφαιρο, το πινγκ-πονγκ, το μπάσκετ, το βόλεϊ και έτρεξαν σκυταλοδρομία.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών σε συνεργασία με το Γυμνάσιο των Σπάτων και το ειδικό σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά, κοινή αθλητική δράση δείχνοντας πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν υπάρχουν διακρίσεις.


Υπό το βλέμμα των προπονητών του πινγκ πονγκ Χρήστου Βατσακλή, του στίβου Κυριάκου Μουτεσίδη και του μπάσκετ Γρηγόρη Τασιόπουλου και με τον πρωταθλητή Ελλάδος του πινγκ πονγκ Αλέξανδρο Τατασόπουλο, έδειξαν πως όλα τα αθλήματα είναι για όλους.

Πριν τη δράση η διευθύντρια του γυμνασίου Σπάτων Μαρία Χαρμάνη καλωσόρισε τους μαθητές και στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη  συμπερίληψη και την ισότητα στον αθλητισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του διευθυντή του  ειδικού σχολείου Κωφών-Βαρήκοων της Αγίας Παρασκευής Χρυσόστομου Παπασπύρου.


Η υπεύθυνη σύμβουλος αθλημάτων Σοφία Δαυλιάκου, ο υπεύθυνος σύμβουλος ποδοσφαίρου Προκόπης Καραγιάννης, ο τεχνικός διευθυντής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών στο Τάε Κβον Ντο και Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα, Σταύρος Ρενιέρης και ο ολυμπιονίκης με την ομάδα ποδοσφαίρου κωφών και νυν τεχνικός διευθυντής του αθλήματος στην ΕΟΑΚ, Λευτέρης Μηνάς παρουσίασαν το έργο της Ομοσπονδίας και τις δράσεις των αθλητών και αθλητριών της.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας Τάκης Κορδονούρης, ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της δράσης και η Γ’ αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ