Ολοκληρώθηκε για τους αθλητές της ΕΟΑΚ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κωφών που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. 

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ιωσηφίδης για πρώτη φορά στις ακόλουθες κατηγορίες: 5η θέση στα 72kg Εφήβων και 5η θέση στα 72kg Ανδρών.

Δυστυχώς, ο Ολυμπιονίκης μας Αλέξανδρος Παπαδάτος κατά την διάρκεια του  αγώνα έναντι στο Καζακστάν, τραυματίστηκε στο χέρι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα. 

Αλέξανδρος Παπαδάτος: “Ήρθα με στόχο να κατακτήσω το Χρυσό μετάλλιο.  Ένας τραυματισμός στο χέρι μου στην διάρκεια του αγώνα δεν μου επίτρεψέ να συνεχίσω τους αγώνες. Έχω μάθει στην ζωή μου στα δύσκολα να είμαι δυνατός και υπόσχομαι σε όλους ότι θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά με τον προπονητή μου, να δικαιώσω όλους αυτούς που μας πιστεύουν και μας συμπαραστέκονται. Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Νίκος Αποστόλου: ” Ένας τραυματισμός του Αλεξάνδρου στον σημερινό αγώνα με τον Καζακστάν εδώ στην Τουρκία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν του επέτρεψε να συνέχιση τους αγώνες. Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι, αλλά αυτά έχει ο πρωταθλητισμός.  Χαρές, λύπες. Οι ατυχίες όμως μας δυναμώνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Επόμενος στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών στην Βραζιλία. Θα προσπαθήσουμε σεμνά και ταπεινά να τον πετύχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ιωσήφ Σταυρακάκη και την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών που μας έστειλαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον Ιάκωβο Χαρουλάκη για την βοήθεια του , τον συνάδελφο μου Ηλιάδη Θεόδωρο για την άψογη συνεργασία που είχαμε και να πω θερμά συγχαρητήρια στον Νίκο Ιωσηφιδη για την σπουδαία απόδοσή του” .

Νίκος Ιωσηφίδης: ” Σε τρεις μέρες, εφτά ματς. Σήμερα τα πήγαινα πολύ καλά. Κάποια στιγμή, ξαφνικά, δεν είχα δυνάμεις. Τον είχα τον αντίπαλο. Αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα… Θα δουλέψω παραπάνω”. 

Θεόδωρος Ηλιάδης: ” Πράγματι πάλεψε. Κατάφερε στα 72kg Ανδρών να βγει 5ος. Τεράστιο κατόρθωμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι μικρός και δεν περίμένα τέτοια επιτυχία στο ανδρών. Για μένα ο Νίκος είναι νικητής. Σήμερα το ματς το κέρδιζε, αλλά χάσαμε στα σημεία. Ο Νίκος έδειξε ότι έχει τα προσόντα. Ότι έχουμε να δούμε πολλά από αυτόν”!

Η Ε.Ο.Α.Κ είναι περήφανη για τις προσπάθειες των παιδιών. Ραντεβού στην Βραζιλία τον Μάϊο του 2022!

Νίκος Ιωσηφίδης

 

Αλέξανδρος Παπαδάτος

 

Νίκος Αποστόλου & Αλέξανδρος Παπαδάτος

 

Νίκος Ιωσηφίδης & Θοδωρής Ηλιάδης