Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών με τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ευάγγελο Λιόλιο.

Στα γραφεία της Ε.Ο.Κ υποδέχθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Λιόλιος εκπροσώπους της Ε.Ο.Α.Κ και των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Κωφών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ Ιωσήφ Σταυρακάκης μετά του γ.γ. Τάκη Κορδονούρη, και της υπεύθυνης γραφείου τύπου & επικοινωνίας Έστας Ράζου, καθώς και εκπροσώπους των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Κωφών Ανδρών & Γυναικών. Η χρυσή προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών Αθηνά Ζέρβα με την βοηθό της Μάρθα Αργυρίου και την αρχηγό Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Ευάγγελος Πεταλάς με τους παίκτες Χάρη Γιαννόπουλο, Ντικούδη Παναγιώτη και Στρέκλα Κωνσταντίνο.

Με αφορμή την εκλογή του Ευάγγελου Λιόλιου στο τιμόνι της Ε.Ο.Κ. αλλά και την προσεχή αναχώρηση των Εθνικών Ομάδων Καλαθοσφαίρισης Κωφών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών, που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 23 Οκτωβρίου στην Πεσκάρα Ιταλίας, η συνάντηση είχε αέρα αισιοδοξίας.

Ο κύριος Λιόλιος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Ε.Ο.Α.Κ, καθώς και στο όραμα ένωσης ακουόντων και κωφών στο άθλημα του μπάσκετ. Όπως είπε: «Ο αθλητισμός δίνει αφορμή για πράξη και όχι λόγια. Το μπάσκετ θα έπρεπε να είναι ενιαίο. Στόχος μας οι κωφοί αθλητές να ενταχθούν στην κοινωνία μέσω του αθλήματός μας».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης με την σειρά του δήλωσε: « Πρέπει να γίνει συνεργασία των Εθνικών Ομάδων. Πολλοί παίκτες μας παίζουν στην E.O.K. Αυτό δείχνει ότι η μπάλα είναι μία. Επομένως το σπίτι θα πρέπει να είναι ένα».

Τον λόγο πήρε η προπονήτρια της Εθνικής Μπάσκετ Γυναικών όπου έχει κατακτήσει τρία χρυσά (Ευρωπαϊκό Θεσσαλονίκης 2016, Ολυμπιακοί Αγώνες Σαμψούντας 2017, Παγκόσμιο Λούμπλιν Πολωνίας 2019), λέγοντας: «Λαμβάνουμε ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του Μπάσκετ στην χώρα μας. Η εμπιστοσύνη και η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών με κρατούν σ’ αυτήν την θέση για 10 ολόκληρα χρόνια. Τα κορίτσια μου πέτυχαν το ανέφικτο όχι ως προς τις κατακτήσεις των κυπέλλων, αλλά ως προς τις προσωπικές τους κατακτήσεις. Ξεπέρασαν δυσκολίες, πάλεψαν και με πείσμα και υπομονή υλοποιήσαμε τα όνειρά μας.  Η ομάδα μου ακολούθησε το άθλημα και την μπάλα βάζοντας στην άκρη τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με το μπάσκετ αισθάνθηκαν την αυτονομία και την ελευθερία».

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Βαγγέλης Πεταλάς αναφέρθηκε στον άνεμο αισιοδοξίας που φαίνεται να πνέει στο Ελληνικό μπάσκετ, που θα πρέπει να είναι ένα και χωρίς διαχωρισμούς.

Τέλος, η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη: «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ. Όλα τα κορίτσια ήμαστε πια μια παρέα. Πιστέψαμε στην προπονήτριά μας. Μας είπε αλήθειες. Οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά δεν τα παρατήσαμε».

Ο Ευάγγελος Λιόλιος αφού ευχαρίστησε για την συνάντηση ευχήθηκε στις Εθνικές Ομάδες καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας.