Με ανακοίνωση της η I.C.S.D αναβάλλει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών για τον Μάιο του 2022.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D.- International Committee of Sports for the Deaf) ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή των 24ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2021 (24th Summer Deaflympics 2021) που ήταν να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβρη στο Caxias do Sul της Βραζιλίας, για το διάστημα 01 έως 15 Μαΐου 2022 στην ίδια τοποθεσία. 

Η απόφαση της αναβολής οφείλεται αφενός στους περιορισμούς που προκαλούνται λόγω της πανδημίας του COVID-19, αφετέρου ενώ ο εμβολιασμός σε όλον τον κόσμο είναι σε εξέλιξη, παρόλα αυτά οι διαφορές μεταξύ των χωρών που έχουν εμβολιαστεί είναι μεγάλες. Ως εκ τούτου με την αναβολή των αγώνων διασφαλίζεται η υγεία των αθλητών, των ομάδων, των οικογενειών, των οργανώσεων, των εθελοντών και των θεατών από όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία κατά του Covid-19 και υποβάλλοντας τους αθλητές της σε υποχρεωτικά test ανίχνευσης, εξακολουθεί να εφαρμόζει τον προγραμματισμό προετοιμασίας των εθνικών ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, σεβόμενη τις οδηγίες της ΓΓΑ.