Υπό το βλέμμα του προέδρου της ΕΦΟΕπΑ Κώστα Παπαγεωργίου διεξήχθη στο Στάδιο  Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ, βοηθητικές Αίθουσες 8-9) το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών Κωφών-Βαρήκοων με τη συμμετοχή 20 αθλητών. Οι αγώνες διεξήχθησαν για την περίοδο 2022-2023 με διοργανώτρια την Ε.Ο.Α.Κ. και την υποστήριξη και αρωγή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ).

Πρώτος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο διεθνής Αλέξανδρος Τατασόπουλος (Α.Σ.Κ.Π.Ν.), με προπονητή τον Ομοσπονδιακό Χρήστο Βατσακλή, καθώς στον τελικό επικράτησε του Γεράσιμου Ζαφειράτου (Α.Π.Ο.Κ.Μ) με 3-0 σετ (11-3, 11-4, 11-7).

Το χάλκινο μετάλλιο (καθώς δεν διεξήχθη «μικρός» τελικός) δόθηκε στους δύο χαμένους των δύο ημιτελικών, τον Σιδερη Γρίλλη (Α.Σ.Κ.Β.Ν/Δ/Ε), ο οποίος ηττήθηκε από τον Ζαφειράτο 3-0 σετ (11-6, 11-3, 11-4) και τον Valeriu Salcutan (Π.Ο.Κ) που ηττήθηκε από τον Τατασόπουλο, επίσης με 3-0 σετ (11-5, 11-3, 11-4).

Στο διπλό πρωταθλητές οι Τατασόπουλος-Ζαφειράτος

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου στο απλό ανδρών, Τατασόπουλος-Ζαφειράτος, στέφθηκαν ως δίδυμο, πρωταθλητές στο διπλό των ανδρών, που διεξήχθη λίγο νωρίτερα. Επικράτησαν στον τελικό των Παναγιώτη Μπελτσίδη- Valeriu Salcutan, με 3-1 σετ (10-11, 11-5, 11-5, 11-5).

Το χάλκινο μετάλλιο και εδώ δόθηκε στους ηττημένους των ημιτελικών στους Αντώνη Καραχάλιο-Θεόδωρο Ρίκκου (από τους Τατασόπουλο-Ζαφειράτο 3-0 σετ (11-3, 11-5, 11-3) και Σιδερη Γρίλλη-Σπύρο Ηλία (από τους Μπελτσίδη- Salcutan 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-9).

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος και βάσει αποτελεσμάτων, έχει βγει και η πρώτη ranking list των ανδρών, στο άθλημα.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

  1. Αλέξανδρος Τατασόπουλος (Α.Σ.Κ.Π.Ν.)
  2. Γεράσιμος Ζαφειράτος (Α.Π.Ο.Κ.Μ)
  3. Σιδερης Γρίλλης (Α.Σ.Κ.Β.Ν/Δ/Ε)
  4. Valeriu Salcutan (Π.Ο.Κ)
  5. Σπύρος Ηλίας (Α.Σ.Κ.Β.Λάρισας)
  6. Παναγιώτης Μπελτσίδης (Π.Ο.Κ)
  7. Θεόδωρος Ρίκκου (Α.Σ.Κ.Κ. Μίνωας)
  8. Κωνσταντίνος Ζουζουλας (Α.Σ.Κ.Π.Ν.)
  9. Ευάγγελος Μακρής (Α.Σ.Κ.Β.Ν/Δ/Ε)
  10. Κωνσταντίνος Τσατσης (Π.Α.Ο.Κ. Μοριας)

Μικρά-μικρά από το ΣΕΦ

-Πριν τις απονομές κρατήθηκε 1 λεπτού σιγής για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

-Τιμητική πλακέτα δόθηκε από τον γ.γ της ΕΟΑΚ Κωνσταντίνο Γαργάλη, στο πρόεδρο της ΕΦΟΑΕπΑ για τη στήριξη και τη βοήθεια που πρόσφερε ώστε να πραγματοποιηθεί το 1ο πρωτάθλημα του αθλήματος.

-Τις απονομές για την ΕΟΑΚ ανέλαβαν η  Γ’ Αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη, ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Γαργάλης και ο  αναπληρωτής ταμίας Βασίλης Κοσκόρης. Καθώς και ο πρόεδρος της ΟΜΚΕ Κωνσταντίνος Σίμψης.

– Η Ε.Ο.Α.Κ. έδωσε αναμνηστικά δώρα στη γραμματεία και τον υπεύθυνο γιατρό. Η ομοσπονδία βιντεοσκόπησε τους αγώνες, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του πρωταθλήματος τονίζοντας ότι αγωνίστηκαν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και πιστεύει ότι σύντομα οι συμμετοχές θ’ αυξηθούν και θα δημιουργηθεί και ξεχωριστή κατηγορία για τις γυναίκες.

-Παρόντες στο ΣΕΦ, όπου παρακολούθησαν από την αρχή τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις οι σύμβουλοι της ΕΟΑΚ, Τάκης Κορδονούρης και Ιωάννης Στουφής,  ο ειδικός γραμματέας Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης και το Μέλος και Εκπρόσωπος ΑΘλητών – Ολυμπιονίκης Πάλης Αλέξανδρος Παπαδάτος.

-Την ευθύνη της διοργάνωσης από πλευράς ΕΟΑΚ είχε η τεχνική σύμβουλος αθλημάτων της Ομοσπονδίας Σοφία Δαυλιάκου, ενώ στο ΣΕΦ βρέθηκαν, ο τεχνικός σύμβουλος ποδοσφαίρου Προκόπης Καραγιάννης, ο αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Λευτέρης Μηνάς και ο τεχνικός διευθυντής ταεκβοντό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) Σταύρος Ρενιέρης.

– Στο ΣΕΦ για τους αγώνες βρέθηκε και ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αγ. Παρασκευής Χρυσόστομος Παπασπύρου.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ