Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών ανδρών-γυναικών, που διεξήχθη σήμερα (Σάββατο, 27/1), στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας.
Συμμετείχαν τελικά 4 σωματεία, καθώς λόγω ασθενείας των σκακιστών του, δεν μετείχε ο Αθλητικός Όμιλος Κωφών Βορείου Ελλάδος (ΑΣΚΒΕ).


Οι αθλητές πρόσφεραν συγκλονιστικές αναμετρήσεις, με υψηλού επιπέδου συναγωνισμό και έδειξαν πως το σκάκι «κρύβει» τη δική του ομορφιά, μέσα από τη «μαχητικότητα» του μυαλού.

Μετά και το τέλος των αγώνων οι τρεις πρώτοι ήταν ο Χρήστος Νικόλαος Δεληγιάννης του ΠΟΚ, στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Τζιότζιος του ΑΠΟΚΜ και στην τρίτη θέση ο Φώτης Παπαδόπουλος του ΑΣΚΚ Μίνωας.
Αναλυτικά, οι νικητές μετά και τους 6 γύρους, που κρίθηκαν οι αγώνες ήταν:

Μικρά-μικρά από τη Ν. Φιλαδέλφεια
Την ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Γαργάλης, η Γ’ αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη, οι Σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Τάκης Κορδονούρης και Ιωάννης Στουφής, καθώς και ο Ολυμπιονίκης Πάλης Αλέξανδρος Παπαδάτος ως μέλος και Εκπρόσωπος των Αθλητών.


Παρόντες στους αγώνες και ο τεχνικός διευθυντής Ταεκβοντό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) Σταύρος Ρενιέρης καθώς και η τεχνική σύμβουλος Στίβου της ΕΟΑΚ, Βάσω Δημοπούλου.

Τις απονομές έκαναν ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Γαργάλης, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Παπαδάτος και η αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ν. Φιλαδέλφειας Ευμορφία Κοντιώτη, στο πρόσωπο της οποίας βράβευσε η ΕΟΑΚ τον Σκακιστικό Όμιλο Νέας Φιλαδέλφειας, για τη στήριξη και τη βοήθεια του, ώστε να διεξαχθεί το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκάκι Κωφών.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ