Αναχώρησαν οι Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ για την Πεσκάρα Ιταλίας.

Βρεθήκαμε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου πριν λίγη ώρα οι Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ Κωφών αναχώρησαν για την Πεσκάρα Ιταλίας και το 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών που θα διεξαχθεί από 15 έως 23 Οκτωβρίου.

Η χρυσή ομάδα γυναικών με τριπλή κατάκτηση στο Ευρωπαϊκό Θεσσαλονίκης 2016, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών Σαμψούντα 2017 και στο Παγκόσμιο στο Λούμπλιν Πολωνίας 2019, έπειτα από σκληρές προπονήσεις και με το όνειρο μέσα τους ξεκίνησαν για ακόμη μια κατάκτηση. Με αρχηγό της εθνικής μπάσκετ κωφών γυναικών την Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, προπονήτρια την Αθηνά Ζέρβα και βοηθό της την Μάρθα Αργυρίου το team δείχνει πανέτοιμο για την νέα πρόκληση.

Στην πρόκληση αυτή και η εθνική μπάσκετ κωφών ανδρών όπου παρόλο το διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας, ανασυντάχθηκαν και διεκδικούν με την σειρά τους το όνειρο. Με αρχηγό τον Άκη Γρύλλη, προπονητή τον Βαγγέλη Πεταλά και βοηθούς τον Διονύση Γαζή μαζί με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, το team έρχεται να δείξει ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο.

Μιλώντας με την προπονήτρια Αθηνά Ζέρβα μας είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία αθλητικής ένδυσης CAP Sports, τον μέγα χορηγό Pharmasept, τα φαρμακευτικά ήδη Kalousos, την εταιρεία Big Shoes. Το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και τον πρόεδρο του κ. Κρητικό, τον πρόεδρο του Α.Σ. Πέρα κ. Χριστοφορίδη, τον πρόεδρο του Α.Σ. Τάταυλα Θωμά Αρβανιτίδη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γιώργο Βρανή τέως πρόεδρο του Α.Σ. Τάταυλα για τις ενέργειες και την προσπάθεια που κατέβαλε. Τον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου και ιδιαίτερα τον Νίκο Δέτση για την φιλοξενία και τις προπονήσεις της Εθνικής Κωφών Γυναικών. Ευχαριστώ θερμά όλες τις αθλήτριες των συλλόγων που μας αγκάλιασαν. Ευχαριστώ τον φυσιοθεραπευτή Γιώργο Γκούντα για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες της ομάδας μας. Φεύγοντας θα ήθελα να πω σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές μας ότι κουβαλάμε τις ευχές όλων σας, η πίστη σας μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Ξεκινάμε μια νέα περιπέτεια μα ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Να τιμήσουμε με αφοσίωση και αξιοπρέπεια τα Ελληνικά χρώματα. Χωρίς εσάς η προετοιμασία μας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί».

Από την άλλη μεριά ο προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών Βαγγέλης Πεταλάς:

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Είμαι ευχαριστημένος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ευχαριστούμε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας».

Τις αποστολές συνοδεύουν ο Ιάκωβος Χαρουλάκης αντιπρόεδρος και επικεφαλής τμήματος καλαθοσφαίρισης της Ε.Ο.Α.Κ., καθώς και οι υπεύθυνοι εθνικών ομάδων γυναικών και ανδρών Ιωάννης Στουφής ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και Γιαννόπουλος Χαράλαμπος Πρόεδρος Σ.Ε.Ο.Κ, αντίστοιχα.

Λόγω της πανδημίας του νέου Sars- Cov-2 το πρωτάθλημα ήδη είχε μετατεθεί δυο φορές, μα τελικά ήρθε η στιγμή της πραγματοποίησης του. 

Έχοντας στο πλευρό μας για ακόμα μια φορά το επιστημονικό προσωπικό των διαγνωστικών κέντρων του Ομίλου Ιατρόπολις, οι εθνικές ομάδες  καλαθοσφάιρισης κωφών ταξιδεύουν στον προορισμό τους με ασφάλεια, αφού το Ιατρόπολις μας χορήγησε τα τεστ αντιγόνου.

Ευχόμαστε από καρδιάς στις Εθνικές μας Ομάδες καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!!