Με μεγάλη ανυπομονησία παρακολούθησαν αθλητές, παράγοντες και φίλαθλοι την κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών  Ανδρών & Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην Πεσκάρα της Ιταλίας τον ερχόμενο Οκτώβριο 18-23.

Η κλήρωση που έλαβε χώρα στο Τελ Αβιβ, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα Facebook της EDSO – European Deaf Sports Organization.

Η προπονήτρια της Εθνικής Μπάσκετ Κωφών Γυναικών Αθηνά Ζέρβα, που οδήγησε την ομάδα τρεις φορές στην επιτυχία κατακτώντας χρυσό μετάλλιο ( Ευρωπαϊκό Θεσσαλονίκης 2016, Ολυμπιάδα Σαμψούντας 2017, Παγκόσμιο Πολωνίας 2019, σχολιάζει: «Βρίσκεται τελικά μπροστά μας, τον Οκτώβριο του 2021, μετά από δύο αναβολές, το Ευρωπαϊκό στην Πεσκάρα. Η κλήρωση των ομίλων, έφερε την Εθνική μας ομάδα, στον όμιλο μαζί με την Λιθουανία, την Τουρκία και την Πολωνία.  Έχουμε ήδη προσπαθήσει, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της καραντίνας και τα καταφέραμε, να ενεργοποιήσουμε αρκετές αθλήτριες καθώς με τις ειδικές άδειες προπονήσεων, που επιτυχώς εξασφάλισε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών από την ΓΓΑ,  “πατήσαμε το παρκέ” για διάστημα περίπου 4 μηνών. Αυτό, οπωσδήποτε, θα το βρούμε, με θετικό πρόσημο, μπροστά μας, στο κοντινό μέλλον.Όπως όλα τα χρόνια και με βάση την φιλοσοφία και την προσωπικότητα της Εθνικής Ομάδας, όλοι μας, παραμένουμε, αφοσιωμένοι,  καρτερικοί, ταπεινοί αλλά κυρίως αποφασισμένοι για τη νέα πρόκληση. Η ομάδα, καταφέρνει να “αυτοδιαχειρίζεται”, κάθε δυσκολία, κάθε απουσία ή τραυματισμό αλλά και κάθε επιτυχία, με ψυχραιμία,, σύνεση, κυρίως όμως με την αγάπη, τον σεβασμό και την ευθύνη, που “κρύβει” μέσα της.  Αυτή είναι η ξεχωριστή δύναμή μας, την οποία κρατάμε ως ‘κόρη οφθαλμού”, φυλαγμένη στις καρδιές μας, που “χτυπούν”, πάντα, με περήφανους, Ελληνικούς ρυθμούς»!!!   

Οι προπονητές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών Βαγγέλης Πεταλάς και Διονύσης Γαζής σε μια σύντομη συνομιλία μας ανέφεραν: «Οι ομάδες και στους δυο ομίλους έχουν μοιραστεί ισοδύναμα. Και οι δυο έχουν δυνατές ομάδες. Φαίνεται ο πρώτος πιο ανταγωνιστικός με εμάς την Ελλάδα, την Λιθουανία, την διοργανώτρια Ιταλία και την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση ο σκοπός μας είναι ένας. Οι προπονητές μέσα από την σωστή προετοιμασία σωματική και ψυχολογική να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο παικτών. Έχουμε μία φουρνιά νέων παικτών που έχουν τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπούν τη χώρα μας καθώς και τους παλιούς μας παίκτες που πολλά χρόνια προσφέρουν στην Εθνική μας με την εμπειρία τους και την γνώση τους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να φέρουμε τα σωστά αποτελέσματα. Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Να παίξουμε καλό μπάσκετ. Όλοι μας διοίκηση, προπονητές και παίκτες να καταφέρουμε να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα Κωφών τον Μαΐο του 2022 στην Βραζιλία

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, στους αθλητές και παράγοντες,  εύχεται καλή επιτυχία!