“Διανύουμε μια χρονιά δύσκολη. Το 2020 επηρέασε όλη την κοινωνία μας και συνεχίζει να μας δείχνει το σκληρό του πρόσωπο. Η ζωή μας τέθηκε σε παύση για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κανονικότητα που επιστρέψαμε πριν λίγο καιρό δεν θυμίζει με τίποτα την εποχή προ κορωνοϊού. Παρ’ όλ’ αυτά όλοι μας προσπαθούμε να ενταχθούμε στην νέα πραγματικότητα. Το ίδιο και οι ομάδες μας.

Έναρξη σήμερα του 18ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών και κάτω από άλλες συνθήκες ήδη θα είχε πραγματοποιηθεί, αλλά και πλήθος κόσμου θα ήταν κοντά μας να χειροκροτήσει τους αθλητές μας. Φίλοι, οικογένεια και φίλαθλοι, όλοι θα βρίσκονταν εδώ μαζί μας.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα καταφέραμε και σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη του 18ου ΠΠΠΚ.

Ως πρώην αθλητής, κατανοώ απόλυτα τις όποιες δυσκολίες που προέκυψαν τελευταία είτε λόγω των συνεχόμενων αναβολών των πρωταθλημάτων, είτε λόγω αναβολών των προπονήσεων, θέλω όμως από καρδιάς να σας συγχαρώ για την προσπάθεια και για τον αγώνα που κάθε φορά δίνετε.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών κι εγώ προσωπικά ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε ομάδα και σε καθέναν σας ξεχωριστά.

Ας αρχίσει το παιχνίδι”!

Ιωσήφ Σταυρακάκης
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών