Στην Πολωνία βρίσκεται η Ελληνική αποστολή Κολύμβησης διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο. Το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κωφών διεξάγεται από 15 έως τις 20 Νοεμβρίου 2021. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, η τεχνική συνάντηση καθώς είχαμε και τα πρώτα αποτελέσματα με ατομικά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο Ξανθόπουλος Παναγιώτης στα 100μ.  πρόσθιο με χρόνο 1.16.88 και η Δόντιου Σταυρουλα στα 200μ.  ελεύθερο με χρόνο 2.39.

Μιλώντας με τον προπονητή τους Φίλιππο Καλαβρέζο, μάς ανέφερε: «Η εμφάνιση των αθλητών μας, αυτήν την πρώτη μέρα, ήταν εξαιρετική καθώς και οι δυο βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Τόσο τα παιδιά όσο κι εγώ προσωπικά αισθανόμαστε ότι ο δρόμος θα είναι ευοίωνος για τους Deaflympics της Βραζιλίας».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών/Βαρηκόων Βορείου Ελλάδος Ζάσπαλη Αντώνη, για την οικονομική και ηθική στήριξη που παρείχε ο ΑΣΚΒΕ, στους αθλητές καθώς αυτή τους η παρουσίαση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα εμπειριών και παραστάσεων με στόχο την συμμετοχή τους στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2022 στο Caxias Do Sul της Βραζιλίας.

Καλή Επιτυχία!