Δεύτερο αργυρό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται στη μακρινή Βραζιλία. Το κατέκτησε η Νικολέττα Χιώνη στο επί κοντώ με άλμα στα 3.20μ. Μετά από μια εβδομάδα η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει έξι μετάλλια, ένα περισσότερο, από όσα είχε κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα της Τουρκίας (πέντε).

Πρωταγωνίστρια της ημέρας η οικογένεια Χιώνη

Το πρωί ο Παναγιώτης Χιώνης, χάριζε το πέμπτο μετάλλιο στην Ελλάδα και το απόγευμα η αδελφή του η Νικολέττα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών Κωφών, με άλμα στα 3.20μ. και όπως τόνισαν η ίδια και ο προπονητής της Παναγιώτης Μαυρουδάκης αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα, που την ταλαιπωρούσε με τη μέση της, θα μπορούσε να βελτιώσει και το ατομικό της ρεκόρ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε με επιτυχημένο άλμα στα 2.80μ. στη συνέχεια πέρασε τα 3μ. με τη 2ή προσπάθεια, τα 3.10μ. με την πρώτη, τα 3.20 επίσης με την πρώτη προσπάθεια και απέτυχε και τις τρείς φορές στα 3.40μ.

Παγκόσμιο ρεκόρ

Σ’ ένα αγώνισμα που η πρώτη η Γαλλίδα Μαρί Ριβερώ έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ  Κωφών (θεωρείται ως παγκόσμιο ρεκόρ) με 4μ. Η Γαλλίδα ήταν πολύ δυνατή από την αρχή με «καθαρά» και πολύ ψηλά άλματα. Και τα 4μ. τα πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια. Μετά επιχείρησε και στα 4.11μ., αλλά δεν κατάφερε να περάσει το ύψος. Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Ιαπωνία.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ