Η αρχή της δεύτερης εβδομάδας των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο η πρώτη καθώς τόσο οι Καλογεροπούλου και Σαμαρτσίδης στο τένις όσο και ο Σεβαστιάδης στην κολύμβηση δεν μπόρεσαν να περάσουν οι δύο πρώτοι στα ημιτελικά και ο τρίτος στον τελικό των 50μ. ελεύθερο Κωφών ανδρών, αντίστοιχα.  

Αρχικά στο τένις, οι δύο Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σε διπλανά γήπεδα. Ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης το «πάλεψε» όσο μπορούσε με αντίπαλο τον Ινδό Πριτβί Σεκάρ, φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-0, 6-0) με τον 17χρονο Έλληνα όμως να έχει «κλέψει» την προσοχή και τα βλέμματα όλων, με το δυνατό του παιχνίδι και την ψυχή που βγάζει σε αυτό, μένοντας τελικά στην 5η θέση.

Η Βασιλική Καλογεροπούλου με αντίπαλο την Ισραηλινή Ρότεμ Ασκενάζι πήγε να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε και κατέλαβε την ίδια θέση με τον Σαμαρτσίδη, την 5η στους 24ους  Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ με 7-5, αλλά το δεύτερο το έφθασε στο τάι μπρέικ και το πήρε με 7-6 (5). Στο τρίτο και τελευταίο σετ δεν πήγε τίποτε καλά για την Καλογεροπούλου. Η Ισραηλινή βρήκε ρυθμό, περνούσε εύκολα τις μακρινές μπαλιές, με την Ελληνίδα τενίστρια να μην έχει και την εύνοια της τύχης, στις μπαλιές, που τη χρειαζόταν. Μένει και αυτή στην 5η θέση της διοργάνωσης.

Εκτός τελικού ο Σεβαστιάδης

Σε μια πισίνα που θύμιζε άλλες εποχές, παλαιότερες όπου διεξάγονταν αγώνες κολύμβησης, ο Δαμιανός Σεβαστιάδης δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Κολύμπησε στην 4η προκριματική σειρά, στον 8ο διάδρομο και με χρόνο 26.24, δεν μπόρεσε να βρεθεί στην 8άδα του τελικού. Κατέλαβε τελικά την 15η θέση, στο αγώνισμα.

Έκπληκτος με το αποτέλεσμα ήταν και ο προπονητής της Εθνικής ομάδος κολύμβησης Κωφών, Χαράλαμπος Παπανικολάου. Ο Σεβαστιάδης μπορεί να μην είχε συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, αλλά ήταν καλά και περίμεναν κάτι καλύτερο και ο ίδιος , αλλά και ο Έλληνας κολυμβητής. Μπήκε «σφιγμένος» στον αγώνα και δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, στη λεγόμενη και κούρσα «της μιας ανάσας».

Μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα της 8ης ημέρας. 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ