Ένας μήνας και μια ημέρα, απομένει για την έναρξη των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που θα φιλοξενηθεί στην Caxias Do Sul, στη Βραζιλία (1-15 Μάϊου). Η αντίστροφη μέτρηση, για τις εθνικές ομάδες κωφών, ανδρών και γυναικών, άρχισε σήμερα (Τετάρτη 30 Μαρτίου), με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, στις 13:00 (τοπική ώρα) στη Λωζάνη της Ελβετίας και μεταδόθηκε στο Youtube. 

Οι Εθνικές ανδρών και γυναικών μπάσκετ κόντρα στη διοργανώτρια

Στη διαδικασία της κλήρωσης του τουρνουά μπάσκετ, στην οποία συνέβαλε και ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης, καθώς είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (EDSO) τόσο η Εθνική ομάδα των ανδρών όσο και των γυναικών κλήθηκαν να αγωνιστούν κόντρα στη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, Βραζιλία. Απέφυγαν όμως και οι δύο την ομάδα των ΗΠΑ που και εδώ θεωρείται από τα φαβορί.

Με τη διαδικασία κλήρωσης, που ήδη αναφέρθηκε στο χθεσινό δελτίο, η Εθνική ομάδα των γυναικών κληρώθηκε στον Α’ Όμιλο με αντιπάλους, εκτός της Βραζιλίας, την Ιταλία και την Πολωνία. Η Εθνική ομάδα των ανδρών κληρώθηκε στο Β’ όμιλο με αντιπάλους τις: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Κινεζική Ταϊπέι, Ουκρανία και τη διοργανώτρια.

Η Εθνική ανδρών ποδοσφαίρου κόντρα σε «παραδοσιακές» δυνάμεις

Μπορεί να απέφυγε τη διοργανώτρια και τις μεγάλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αλλά η Εθνική ανδρών ποδοσφαίρου καλείται να αντιμετωπίσει, στον Δ’ Όμιλο «παραδοσιακές» ποδοσφαιρικές δυνάμεις όπως η Σενεγάλη από την Αφρική και το Μεξικό από την Κεντρική Αμερική, που θα το αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα των ομίλων του τουρνουά, στις 30 Απριλίου.

Αναλυτικά οι κληρώσεις με ελληνικό ενδιαφέρον:

Μπάσκετ Κωφών Γυναικών

Α’ Όμιλος: Βραζιλία, Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία

Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Τουρκία, Λιθουανία, Κένυα και Ουκρανία

Μπάσκετ Κωφών Ανδρών

Α΄ Όμιλος: Κένυα, Ισραήλ, ΗΠΑ, Αργεντινή και Πολωνία

Β’ Όμιλος: Λιθουανία, Ελλάδα, Βενεζουέλα, Κινεζική Ταϊπέι και Ουκρανία.

Ποδόσφαιρο Κωφών Ανδρών

Α’ Όμιλος: Αργεντινή, Αίγυπτος, Γαλλία, Πολωνία, Κορέα

Β’ Όμιλος: Ολλανδία, Βραζιλία, Καμερούν, Ιταλία, Ιράν

Γ’ Όμιλος: Μάλι, ΗΠΑ, Ιράκ, Τουρκία, Γερμανία

Δ’ Όμιλος: Σενεγάλη, Ελλάδα, Μεξικό, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ