Τους Θεσσαλονικείς Ολυμπιονίκες, που διακρίθηκαν στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξήχθησαν πρόσφατα στη Βραζιλία, τίμησε τη  Δευτέρα (6 Ιουνίου) το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τους Θεσσαλονικείς προπονητές και τους αθλητές της Εθνικής Κωφών Ταεκβοντό, που κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, στην πόλη Caxias Do Sul, βραβεύτηκε και η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας βράβευσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη Παύλο Λιότσο και τη μόλις 14 ετών χάλκινη Ολυμπιονίκη Ειρήνη Μαχαιρίδου. Ο Παύλος Λιότσος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για την τιμή, που του έγινε, αλλά και η Ειρήνη Μαχαιρίδου, δήλωσε περήφανη. 

Τους προπονητές των δύο Ολυμπιονικών, Άννα Παπαϊωάννου και Αντώνη Αρβανιτίδη αντίστοιχα, τίμησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης. 

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης απένειμε τιμητική διάκριση στον Αντώνη Ζασπάλη, ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ