Τα δυναμικά αθλήματα μετά το χάλκινο της Σοφίας Μουτσώκου μπαίνουν εκ νέου στο χορό των μεταλλίων. Ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο χάρισε στην ελληνική αποστολή, των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, η 14χρονη Ειρήνη Μαχαιρίδου στο τεχνικό αγώνισμα του ταεκβοντο, το poomsae που ελληνικά ονομάζεται φόρμες ή σκιαμαχίες (προκαθορισμένος συνδυασμός τεχνικών (χεριών και ποδιών) που εκτελούνται στον αέρα χωρίς αντίπαλο και επαφή).

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών η Ειρήνη Μαχαιρίδου ξεπέρασε το εμπόδιο του ημιτελικού και πέρασε στον τελικό του ατομικού όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Στην 5η θέση το ομαδικό

Η Ειρήνη Μαχαιρίδου μαζί με τον Σταύρο Ρενιέρη κατέλαβαν την 5η θέση στο ομαδικό του ίδιου αγωνίσματος. Ο Σταύρος Ρενιέρης είναι  αθλητής του ΑΟΚ, με προπονήτρια τη Χριστίνα Μαυρίκου και αγωνίστηκε ως ζευγάρι με τη Μαχαιρίδου, όπου για λίγο έχασαν το βάθρο.

Σήμερα ακόμη δύο αθλητές μπαίνουν στη «μάχη»

Εκτός της  «χάλκινης» ολυμπιονίκη Κωφών, Ειρήνη Μαχαιρίδου, που μετέχει και στο αγωνιστικό στην κατηγορία των 57κ. όπου αγωνίζεται (7ος αγώνας) στο ατομικό, στη «μάχη» της διάκρισης μπαίνουν ακόμη δύο αθλητές. Ο Στέργιος Μπεντούλης στα 58κ. (4ος αγώνας) και ο Παύλος Λιότσος στα 68κ. (9ος αγώνας).

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ