Οι προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας, Μάϊος 2022, για το άθλημα του ποδοσφαίρου με το παιχνίδι ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Στο Bronnitsi της Ρωσίας η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κωφών αντιμετώπισε την οικοδέσποινα Ρωσία. Η αποχή από τα γήπεδα λόγω της πανδημίας του νέου SARS-Cov-2 στοίχισε την νίκη από την Εθνική μας ομάδα, αφού έχασε με 0-3.

Παρόλα αυτά η πρόκριση είναι ακόμη εδώ, αφού στις 24 Σεπτεμβρίου η οικοδέσποινα πια Ελλάδα, θα υποδεχθεί στην Λάρισα την εθνική ποδοσφαίρου κωφών της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά τον αγώνα μιλήσαμε με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ιωάννη Δημητρίου που οδήγησε την ομάδα μας το 2019 στην τρίτη θέση του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών. Όπως μας είπε: << Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών και αποφάσεων. Σήμερα ήμασταν η ομάδα που έκανε περισσότερα λάθη από τον αντίπαλο και μας στοίχησε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή και φορμαρισμένη ομάδα. Παρ όλα αυτά είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά. Κάνανε τεράστια προσπάθεια για να είναι εδώ παροντες, μετά από μια παρά πολύ δύσκολη περίοδο αποχής από το ποδόσφαιρο που κράτησε σχεδόν έναν χρόνο. Οι απουσίες και η απραξία έπαιξαν το ρόλο τους. Ενώ οι Ρωσοι δεν είχαν καθόλου διακοπή και συνεχή παιχνδια που σημαίνει ότι αυτό τους έδωσε καλύτερο ρυθμό μέσα στο ματς. Για εμας ήταν επιτυχία το να βρεθούμε εδώ υγιείς και συνεπής στο ραντεβού μας με τις διακρίσεις. Μεγάλη νίκη για εμάς σήμερα ήταν η συμμετοχή αρκετών νέων παιδιών κάτω των 20 ετών όπως Ρηγανιας (εκ των κορυφαίων ) Καραπιπέρης , Τσεκούρας , Μπαλακάκης, Δουγιέκος. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι σημαντικό τον Σεπτέμβρη με την Αγγλία στην Λάρισα όπου θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι, για νίκη και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα Κωφων το 2022 στην Βραζιλία. Στόχος μας είναι να ξανακάνουμε περήφανη όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες>>.

Τόσο η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Κωφών όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμου Κωφών θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους, όπως φυσικά και την χορηγό τους Kappa.