Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των προκριματικών ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, Βραζιλία, Μάιος 2022, που θα λάβουν χώρα αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στο στάδιο Αλκαζάρ, ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Εθνική Μεγάλης Βρετανίας, διεξήχθη συνέντευξη τύπου στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Λάρισα.  

Με παρισταμένους τους: Λευτέρη Μηνά Τεχνικό Διευθυντή Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωάννη Δημητρίου Ομοσπονδιακό Προπονητή της Εθνικής Ποδοσφαίρου Κωφών, Αθανάσιο Ρέτζιο Πρόεδρο Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Βαρηκόων Θεσσαλίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης Νίκο Λιούπα, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Λαρισαίων Μιχάλη Αναστασίου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Λάρισας Μπουχαριώτη Δημήτρη, αλλά και εκπροσώπους από την Εθνική Κωφών Μεγάλης Βρετανίας όπως τον αρχηγό της ομάδας Jamie Clarke καθώς και τον προπονητή Andy Smith.

Ο Λευτέρης Μηνάς, ευρισκόμενος στην γενέτειρά του συγκινημένος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Πρόεδρο της ΕΠΣΛ για την σημαντική στήριξή τους, καθώς έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου οι τοπικοί φορείς αγκάλιασαν απ’ την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια.

Ο Ιωάννης Δημητρίου τόνισε: «Νιώθουμε και πάλι ότι ήμαστε σπίτι μας. Όπως και το 2017 έτσι και τώρα ο κόσμος είναι κοντά μας. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό με την Ρωσία. Ευχόμαστε στην Μεγάλη Βρετανία να απολαύσει την φιλοξενία και το ματς».

Ο Νίκος Λιούπας ανέφερε: «Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών μας και στηρίζουμε την προσπάθεια τους προκειμένου να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε ότι η Λάρισα θα είναι γούρικη έδρα για την Εθνική μας και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Ο Μιχάλης Αναστασίου με την σειρά του: «Ο Δήμος Λαρισαίων καλωσορίζει τους αθλητές και τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Κωφών Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας τέτοιος αγώνας υψηλού επιπέδου διοργανώνεται στην πόλη μας».

Ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης με χιούμορ σημείωσε: «Να ευχηθώ να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, να κερδίσει ο καλύτερος και αυτός που έχει περισσότερη τύχη, αν και προσωπικά θέλω να κερδίσει η Εθνική μας ομάδα».

Τοπικοί φορείς και παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κάλεσαν τους φίλαθλους να παρευρεθούν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, αύριο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 στο Στάδιο Αλκαζάρ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.