Υπέροχα τα νέα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Karate και Tae Kwon Do, που διεξάγεται στην Τεχεράνη, αφού οι αθλητές μας απέσπασαν δύο ασημένια μετάλλια.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν στον Ιράν η Σοφία Μουτσώκου στο άθλημα του Καράτε και ο Παύλος Λιότσος σε αυτό του Ταε Κβο Ντο, αφού η πειθαρχία και το σθένος τους τους έφεραν στην δεύτερη θέση του βάθρου, σε αυτήν την διοργάνωση.

Ο Κώστας Παππάς, Ομοσπονδιακός Προπονητής Καράτε, ευτυχής μετά το πέρας του αγώνα μας είπε: « Η Σοφία αντιμετώπισε στον τελικό μια πολύ καλή αθλήτρια από την Ουκρανία. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος και με απόφαση των διαιτητών αναδείχτηκε νικήτρια η Ουκρανή. Σίγουρα ο τρόπος που χάθηκε το χρυσό, μάς αφήνει μια πικρή γεύση αλλά και η 2η θέση είναι μεγάλη επιτυχία. Εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την Σοφία σε αυτή την διοργάνωση γιατί πάλεψε. Ήταν πολύ συγκεντρωμένη και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Επιστρέφουμε με περισσότερη όρεξη για δουλειά και με στόχο φυσικά την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας».

Από την άλλη μεριά, χαρούμενη  και η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Μαρία Καρπαθάκη, όπου έπειτα από την νίκη του Παύλου, δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Ο αθλητής μας έκανε 4εις υπέροχους αγώνες με πολύ δύσκολους αντιπάλους. Έλαβε τον σεβασμό αλλά και την αναγνώριση όλων των αθλητών! Του αξίζουν συγχαρητήρια. Το μέλλον του ανήκει! Τον ευχαριστώ από καρδιάς για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε. Στόχος μας ένα ακόμη μετάλλιο αυτή την φορά Ολυμπιακό»!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών μετά του Προέδρου της Ιωσήφ Σταυρακάκη, θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι στήριξαν τα παιδιά μας στο Παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα, καθώς και την εφημερίδα amarysia.gr για την ευγενική χορηγία της εμφάνισης της Ελληνικής αποστολής.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας είτε επιστρέφουν  με ένα μετάλλιο είτε όχι, το σημαντικότερο είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και να πολεμάς για αυτά! Πιστεύουμε  σε εσάς, ήμαστε σίγουροι ότι η πορεία σας προμηνύεται ανοδική!!!