Τις προπονήσεις της συνεχίζει ακάθεκτη η χρυσή ομάδα της Αθηνάς Ζέρβα, στο γήπεδο του Πανιωνίου.
Τα χρυσά κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κωφών που έφεραν την Ελλάδα τρεις φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου (Ευρωπαϊκό Θεσσαλονίκης 2016, Ολυμπιάδα Σαμψούντας 2017, Παγκόσμιο Πολωνίας 2019), συνεχίζουν με πάθος τις προπονήσεις.
Σε εξαιρετικό κλίμα και φυσική κατάσταση, η αποστολή αφού πραγματοποίησε έλεγχο rapid test ανίχνευσης για τον νέο Sars-Cov-2, ξεκίνησε την προπόνηση υπό το άγρυπνο βλέμμα της coach Αθηνάς Ζέρβα και ρων συνεργατών της Μάρθας Αργυρίου και Δημήτρη Μέξη.
Όπως η δήλωσε η Αθηνά Ζέρβα: «Μέσα σε δύσκολες συνθήκες η Εθνική Ομάδα των γυναικών προσπαθεί να βρει και να ανακτήσει τα “πατήματά της”. Μετά από μεγάλη και αναγκαστική αποχή όλων των αθλητριών από τα γήπεδα συμπληρώνουμε ήδη 8 εβδομάδες προπονήσεων. Εφαρμόζουμε πολύ προσεκτικά τα ασκησιολόγια στο γήπεδο μαζί με τους συνεργάτες μου και οι αθλήτριες συμμετέχουν και ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ΕΟΑΚ, οι προπονήσεις διεξάγονται με απόλυτη ασφάλεια, με διενέργεια τεστ για covid-19 και με την συνδρομή του γιατρού μας κ. Αναγνώστου, ακολουθούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Οι γενικότεροι προπονητικοί σχεδιασμοί μας, αναπροσαρμόζονται για το παρόν και το μέλλον, με στόχο να προσαρμοστούμε στις νέες αναβολές των μελλοντικών διοργανώσεων (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Οκτώβρη του 2021 και Deaflympics τον Μάιο του 2022). Μας συνοδεύει πάντα η “ιδιαίτερη σχέση” που έχει η ομάδα μας με τις δυσκολίες και θα ακολουθήσει πιστά, για άλλη μια φορά, την “παράδοση” που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια να καταφέρνει να τις αφήνει πίσω της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δ.Σ του Πανιωνίου για την ζεστή φιλοξενία μας στις εγκαταστάσεις του συλλόγου».
Δεν θα μπορούσε να λείπει και δήλωση της αρχηγού της Εθνικής Αλεξάνδρας Κοτσιάφτη όπου χρόνια τώρα είναι η ήρεμη δύναμη της ομάδας: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, οι αναβολές των διοργανώσεων μας έχουν λίγο αποσυντονίσει αλλά εφόσον μάς δίνεται η ευκαιρία αυτήν την περίοδο να προπονούμαστε, το εκμεταλλευόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε. Με την μετάθεση του Ευρωπαϊκού για Οκτώβρη δίνεται περισσότερος χρόνος ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος! Παρόλο που δεν είμαστε σύσσωμη η ομάδα , μονάχα 7 αθλήτριες εκ των οποίων οι δυο έρχονται από Χαλκίδα και Μαλεσίνα είναι σημαντικό που καταβάλλεται τέτοια προσπάθεια από την κάθε μια ατομικά ώστε να κρατηθούμε σε φόρμα. Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε υπομονή, να δουλέψουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα μπορούμε και να έχουμε το ηθικό μας ακμαίο. Η ομάδα σύντομα θα μαζευτεί με όλο το ρόστερ της και θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο προπονήσεων. Μέχρι τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς ως αθλήτριες είναι να προσέχουμε τους εαυτούς μας» .
Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών δεν έχει άλλο από το να ευχηθεί στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια της, με υγεία, δύναμη και επιμονή!