Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου που άφησε την δική του ιστορία στο Παραολυμπιακό Κίνημα. Ο λόγος είναι για τον κ. Γιώργο Φουντουλάκη που πια δεν βρίσκεται κοντά μας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  (2008-2021), καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (2010-2020). Αγωνίστηκε όσο κανείς για τον αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρίες με σεβασμό και επιμονή καταφέρνοντας να διαδώσει το Παραολυμπιακό Κίνημα και ιδεώδες.  Γι’ αυτή του την δράση τιμήθηκε με το μετάλλιο Paralympic Order της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής,  από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας και πολλούς άλλους φορείς του αθλητισμού και όχι μόνο, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους οικείους, τους συναγωνιστές του.

Η κληρονομιά που άφησε για το Παραολυμπιακό Κίνημα είναι τεράστια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

 

*Η φωτογραφία είναι από συνάντηση της ΕΟΑΚ με τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Φουντουλάκη – Οκτώβριος 2016