Έπειτα ατο 4ο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κωφών στο Λούμπλιν της Πολωνίας, ολοκληρώθηκε και το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κωφών στην Βαρσοβία.

Η αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών με αρχηγό τον Ολυμπιονίκη Σταύρο Ρενιέρη, επιστρέφει με μια πολύ καλή εμφάνιση, αφού ένας τερματισμός επετεύχθη πριν το «φράγμα» των 3 ωρών.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κατερινόπουλος  με χρόνο 02:57:47 ήρθε στην 10η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο Berberaj Rigert με χρόνο 03:45:47 ήρθε στην 22η θέση.

Όπως είπε και ο Ηλίας μετά το πέρας της προσπάθειάς του: « Στην αρχή το πήγαινα σταθερά μέχρι τα 30 χλμ. Στα τελευταία χιλιόμετρα ένιωσα την κούραση. Απογοητεύτηκα διότι είμαι βέβαιος πως θα μπορούσα να τερματίσω σε πολύ καλύτερο χρόνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Δημήτρη θεοδωρίδη, την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών καθώς και τον αρχηγό της αποστολής Σταύρο Ρενιέρη. Επόμενος στόχος είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών στην Βραζιλία. Πρώτα όμως καλή προετοιμασία για να πετύχω την επίδοση που θέλω».  

Ο Rigert με την σειρά του ευχαρίστησε κι αυτός τον προπονητή του Θοδωρή Δαβιώτη, το Distance Runners Club καθώς και την Ε.Ο.Α.Κ για την ευκαιρία συμμετοχής σε αυτόν το πρωτάθλημα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και ο Πρόεδρος Ιωσήφ Σταυρακάκης συγχαίρει θερμά τα παιδιά για την σκληρή προσπάθειά τους.