Στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών στο Ο.Α.Κ.Α. παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η Ε.Ο.Α.Κ. αφού σήμερα συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνο Χαλιορή επισκέφθηκαν τα νέα  γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών στο Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α όπου και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ιωσήφ Σταυρακάκης μετά του Γενικού Γραμματέα Τάκη Κορδονούρη αλλά και του προσωπικού της Ε.Ο.Α.Κ. καλωσόρισαν τον Λευτέρη Αυγενάκη ξεναγώντας τον στον χώρο, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν σε τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, όπως για παράδειγμα την διοργάνωση της Ολυμπιάδας Κωφών.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ ευχαρίστησε προσωπικά τον Υφυπουργό για την συνεισφορά του στην στέγαση της Ομοσπονδίας στα γραφεία του Ο.Α.Κ.Α καθώς ήταν ένα όνειρο χρόνων.

Ο Υφυπουργός μίλησε για μια έδρα αντάξια στην ιστορία της Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών, ευχήθηκε να είναι καλορίζικη, καθώς βλέπει στο Ο.Α.Κ.Α να διαγράφεται μια νέα εποχή. Ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει και την πρόσφατη ανάθεση της Ε.Ο.Α.Κ. του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Πρόεδρος Ιωσήφ Σταυρακάκης αναφέρθηκε στην ιστορία της ομοσπονδίας, στους αθλητές της και στο πόσο σημαντικό είναι οι Κωφοί / Βαρήκοοι πολίτες να ενσωματωθούν στην οικογένεια της Ε.Ο.Α.Κ. «Η αλλαγή στέγης είναι μια διεκδίκηση που θέλαμε και χαιρόμαστε που επιτύχαμε. Θέλουμε για τους αθλητές μας το καλύτερο. Σε όλη την Ελλάδα η ομοσπονδία μας μετράει περί τους εννιακόσιους αθλητές. Παρ’ όλ’ αυτά θα προσπαθήσουμε κάθε κωφός και βαρήκοος αθλητής να ενταχθεί στην οικογένειά μας»

Από την μεριά του ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Ξέρουμε τις δυσκολίες. Δεν θα επιτρέψουμε να αποτραπεί η είσοδος Κωφών/ Βαρηκόων στον αθλητισμό. Η Ε.Ο.Α.Κ. με το έργο της έχει ανοίξει δρόμους ώστε οι πολίτες να εισέλθουν στην αθλητική δράση. Εξάλλου τα νέα γραφεία της Ε.Ο.Α.Κ είναι στην καρδιά του αθλητισμού».

Λόγω της πανδημίας του νέου Sars-Cov-2 τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε στενό κύκλο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα κατά της διάδοσης του Covid.