Την 7η θέση στην κατηγορία των-90 κιλών κατέκτησε ο Χρήστος Σοφιανίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Κωφών, που διαξάγεται στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, από 26 έως 30 Οκτωβρίου 2021.

Νικώντας τον Τούρκο πρωταθλητή στη 1η φάση των ρεπεσάζ, ενώ είχε ηττηθεί στον 1ο αγώνα απο τον έναν εκ των δύο Ρώσων αθλητών της κατηγορίας. Ηττήθηκε στη συνέχεια από τον αθλητή του Καζακστάν κι έτσι σταμάτησε την πορεία του για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Βασίλης Ζησης, προπονητής του Χρήστου μάς είπε: « Το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό, καθώς συμμετείχαν συνολικά 26 χώρες, μεταξύ των οποίων χώρες με μακρά παράδοση στο Τζούντο, όπως Ιαπωνία, Ρωσία, Γαλλία, Κορέα, Καζακστάν κ.α.. Ο Χρηστος αγωνίστηκε με σθένος και αποφασιστικότητα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και ελπίδα για μια διάκριση στους ερχόμενους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία, τον Μάιο του 2022».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμου Κωφών συγχαίρει την αποστολή για την προσπάθειά της και ευχαριστεί θερμά την Κατασκευαστική Εταιρεία C.C.C για την υποστήριξη της.