Με την παρουσία του Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή των επιτυχιών Γιώργο Πομάσκι έπεσε η αυλαία του πολύ επιτυχημένου 4ου Αθλητικού Φεστιβάλ Κωφών &Βαρήκοων, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι, που στηρίζουν τις δράσεις της ΕΟΑΚ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στα παιδιά των σχολείων που πήραν μέρος στο φεστιβάλ (Ειδικό Νηπ/γειο-Δημοτικό Κ/Β Λυκόβρυσης-Πεύκης, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγ. Παρασκευής, το Ειδικό Νηπ/γειο-Δημοτικό Κ/Β Αργυρούπολης, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αργυρούπολης και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κωφών-Βαρηκόων  Αθήνας) και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ίδιος για όλους.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο αθλητής στίβου της ΕΟΑΚ Αλέξης Βούρος, ότι ο αθλητισμός μπορεί να σου ανοίξει τους ορίζοντες.

Παρών στο 4ο Αθλητικό φεστιβάλ και ο πρωταθλητής της ΕΟΑΚ στο πινγκ πονγκ Αλέξανδρος Τατασόπουλος, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Χρήστο Βατσακλή.  

Μίλτος Τεντόγλου: «Ο αθλητισμός είναι υπέροχος»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε για ακόμη μια φορά, ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και υπέροχος άνθρωπος. Δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τα παιδιά αν και διέκοψε την προπόνησή του και έδωσε το δικό του μήνυμα στα παιδιά: «Δεν θα πω πολλά πράγματα είναι πολύ ωραίο αυτό που κάνετε εδώ και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να περάσετε όλοι καλά ο αθλητισμός είναι υπέροχος. Ελπίζω να συνεχίσετε και να κάνετε αυτό που αγαπάτε».

 

Γιώργος Πομάσκι: «Από εσάς θα βγουν οι αυριανοί αθλητές»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής των επιτυχιών και προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, που ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα και τον Περιφερειάρχη και τόνισε: «Ευχαριστώ που είστε εδώ και μακάρι να είστε κάθε μέρα εδώ. Μακάρι τα μισά παιδιά να μείνουν εδώ. Εμείς έχουμε πάρα πολλούς προπονητές, που ασχολούμαστε. Σας αγαπάμε, σας περιμένουμε και εσείς θα γίνετε οι αυριανοί αθλητές. Χαρά μας, που βρίσκεστε εδώ. Σας περιμένουμε».  

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκη, ο οποίος υπήρξε αθλητής και προπονούνταν στο ΟΑΚΑ : «Ήμουν αθλητής σε αυτό το γήπεδο, δεν ξέρω αν με θυμάστε. Χαίρομαι που  είστε εδώ και πραγματικά θυμάμαι ότι πάντα μας συμβουλεύατε τα ίδια. Το όνειρό σας ήταν να φθάσουμε στα μετάλλια. Παραδέχομαι το έργο σας και τη συνεισφορά σας στο χώρο. Περιμένουμε να μας φέρετε και άλλα μετάλλια».

Αλέξης Βούρος: «Να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας»

Ο αθλητής στίβου της ΕΟΑΚ Αλέξης Βούρος, απηύθυνε το δικό του μήνυμα στα παιδιά «Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να σας προτρέψω να κάνετε αυτό που αγαπάτε, να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας. Ως αθλητής στίβου εγώ, κατάφερα και πήρα μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα. Πήρα την εμπειρία και συνεχίζω έτσι. Αυτό να κάνετε και εσείς να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε».

Άγγελος Παυλακάκης: « Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά»

Η αθλητική «ψυχή» του φεστιβάλ και τις πέντε ημέρες ήταν ο Άγγελος Παυλακάκης, που σε συνεργασία με τον Α.Ο. Κάλλιστος, στήριξε την προσπάθεια των παιδιών: «Θα πω δυστυχώς που σήμερα τελειώνει αυτό το φεστιβάλ. Πέντε ημέρες είχαμε τη χαρά να συνδράμουμε στην προσπάθεια των παιδιών. Σε αυτό το Φεστιβάλ πέρα από τη σχέση που έχω με την Ομοσπονδία Κωφών, χρόνια τώρα, μέσω του Αλέξη Βούρου, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2017 και εύχομαι να πάρουμε και μετάλλιο στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τα παιδιά μας αγάπησαν και τα αγαπήσαμε Σε αυτό το χώρο εμείς ως Κάλλιστος, επειδή εδώ βρίσκομαι ως εκπρόσωπος του Αθλητικού  Ομίλου και όχι ατομικά, με τους συνεργάτες μου και με άλλους 2-3 γυμναστές κάθε ημέρα να με βοηθούν σε αυτήν την προσπάθεια γιατί υπάρχουν δυσκολίες. Θα είμαστε πάντα παροντες με χαρά να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε δράση της Ομοσπονδίας Κωφών, σκεφθείτε να κάνετε μη διστάσετε να με καλέσετε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που μας εμπιστεύθηκαν, για να δείξουμε στα παιδιά τα αγωνίσματα του στίβου και εύχομαι κάποια από αυτά να μας τα φέρετε να τα βοηθήσουμε και να βγάλουμε και άλλους πρωταθλητές».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ