Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του 6ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κολύμβησης Κωφών, που θα διεξαχθεί στο Μπουένος Άιρες (14-19 Αυγούστου).

Την επόμενη Δευτέρα (14/8) και για μια εβδομάδα, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο «Parque Roca» θα δώσουν τη μάχη για διάκριση περισσότεροι από 300 αθλητές από 40 χώρες. Ανάμεσά τους και οι τέσσερεις Έλληνες της σκυτάλης 4Χ100μ. μικτής ατομικής, που πήραν την πρόκριση από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Δαμιανός Σεβαστιάδης (ελεύθερο), Παναγιώτης Ξανθόπουλος (πρόσθιο), Δημήτρης Ξανθόπουλος (πεταλούδα), Φίλιππος Ράπτης (ύπτιο). Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χαράλαμπος Παπανικολάου.

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδος (Τετάρτη, 7/8) ο Χαράλαμπος Παπανικολάου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ, για την προετοιμασία, αλλά και τους στόχους σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Η προετοιμασία δεν έχει σταματήσει. Τα δύο παιδιά που είναι από Θεσσαλονίκη προπονούνται κανονικά εκεί και τα άλλα δύο παιδιά που είναι Αθήνα, μαζί μου. Γενικά η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά. Στα Γιάννινα, που πήγαμε η προετοιμασία ήταν εξαιρετική τόσο από άποψη προπονητική όσο και φιλοξενίας (σ.σ. Η Περιφέρεια της Ηπείρου και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ παραχώρησαν τις διαδρομές σ’ ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια της χώρας, αυτό της Λιμνούλας και το  ξενοδοχείο «The Lake» φιλοξένησε την αποστολή). Υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Τα παιδιά έχουν κατεβάσει όλα τους χρόνους τους. Ο Δαμιανός κατέβασε μισό δευτερόλεπτο, το χρόνο του στο 50άρι. Γενικά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα πάρουμε μια καλή θέση στη σκυταλοδρομία. Βέβαια τα παιδιά θα προσπαθήσουν να πάμε καλά και στα ατομικά τους αγωνίσματα». 


Ειδικά για τα αδέλφια Ξανθόπουλοι και τον Ράπτη, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «Ειδικά για τα τρία τα παιδιά , εκτός του Σεβαστιάδη, που είναι και ο πιο έμπειρος, θα είναι μια πολύ δυνατή δοκιμασία. Μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά τα οποία έως τώρα στους μόνους αγώνες που έχουν πάρει μέρος, όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάποιες ημερίδες ή αγώνες είτε στην πόλη τους είτε στην Αθήνα. Πλέον θα βρεθούν σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου αυτό θα δημιουργήσει στην ψυχολογία τους ένα κίνητρο, για τη συνέχεια. Άλλωστε του χρόνου έχουμε πανευρωπαϊκούς αγώνες, που θα γίνουν στην Τουρκία και το 2025 έχουμε τους Ολυμπιακούς Κωφών, στο Τόκιο. Έχουμε δηλαδή μετά το παγκόσμιο, δύο χρόνια μπροστά μας, αρχίζοντας από άλλη βάση πλέον και με άλλη ψυχολογία να έχουμε πολύ μεγαλύτερους στόχους, για όλους. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω θα πάμε καλά».  

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ