Με τον Παναρκαδικό Αθλητικό Όμιλο Κωφών «Μοριάς» να νικά στον τελικό 68-54 τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Βορείου Ελλάδος έπεσε η αυλαία του 8ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών. Η ομάδα της Τρίπολης επανέλαβε τον περυσινό της θρίαμβο στο ίδιο γήπεδο.
Στον αγώνα που διεξήχθη Παρασκευή (31/5), στο Β’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης «Διάνα», μπήκαν να αγωνιστούν με διαφορετικά συναισθήματα. Η μια ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο της και η άλλη να τον κατακτήσει.

Τελικά σε ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης να δημιουργεί μια διαφορά, που τη διατήρησε έως το τέλος και έφθασε στη νίκη και στον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος, για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Από την πρωταθλήτρια ομάδα πρώτη σκόρερ ήταν η διεθνής Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη με 25 πόντους, διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν οι επίσης διεθνείς, Κοτσιρέα 12 και Τσαρούχα 11.

Από την ομάδα της Βορείου Ελλάδος, πρώτη σκόρερ η Αγαγιώτου, επίσης διεθνής, με 20 πόντους.

ΠΑΟΚΜ-ΑΣΚΒΕ 68-54

Τα 10λάπεπτα: 21-17, 21-11, 17-10, 9-16

Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών «Μοριάς»(Μάρθα Αργυρίου): Χαϊνά 8, Τσαρούχα 11, Κοτσιρέα 12 (2), Σπίνου, Τόγα 6, Κοτσιάφτη 25, Πατέρα 6.
Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βορείου Ελλάδος (Φρόσω Δρακάκη): Σαρακατσάνη 8, Αγαγιώτου 20 (5), Βεράνη 8, Σιαλαούρα 8, Μπάλκογλου 5 (1), Πουλορίνη,  Xhebaz 5 (1). 

Τις απονομές στην πρωταθλήτρια και τη φιναλίστ έκανε ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΑΚ, Κώστας Γαργάλης. 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ