Σήμερα (Παρασκευή) έγινε η κλήρωση των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τένις Κωφών Ανδρών – Γυναικών και Νέων – Νεανίδων (23-29 Σεπτεμβρίου) και το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Τένις Κωφών «Dresse and Maere» (30 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου), στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, με συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Χερσονήσου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ΕΦΟΑ και Ζ ΄ Ένωσης.

Η κλήρωση των Ελλήνων

Στο ατομικό γυναικών των γυναικών η Βασιλική Καλογεροπούλου (Νο 1 του ταμπλό) περνάει by στον πρώτο γύρο και στο δεύτερο γύρο αντιμετωπίζει τη νικήτρια του ζευγαριού, Φοίβη Σάτερς (Μ. Βρετανία) και Μάρα Όπτιτζ (Γερμανία).

Η Βασιλική Καλογεροπούλου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, για τους στόχους της σε αυτό το Παγκόσμιο: «Σε λίγες ώρες αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχω κάνει μια καλή προετοιμασία και σκοπός μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατόν για μένα, για την Ομοσπονδία μου, εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Στο  μέρος αυτό, βρέθηκα πριν από 2 χρόνια παίρνοντας την 3η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Ελπίζω φέτος να παίξω καλά και να πετύχω το καλύτερο».

Η 17χρονη Άννα Κασούμη στον πρώτο γύρο αντιμετωπίζει την Πολωνή Μπεάτα Κάσπαρτζ και αν συνεχίσει στο δεύτερο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού της Ρίκο Σουζούκι (Νο 8 στο ταμπλό) και της Ινδής Ζααφικ Σάικ.

Διπλό γυναικών

Στο διπλό το ελληνικό δίδυμο των Βασιλική Καλογεροπούλου και Άννα Κασούμη αφού περάσουν το εμπόδιο των Σουγκιμότο Τσιάκι και Μιγιαγκάβα Γιουρία, από την Ιαπωνία (ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12:00) στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσουν το Νο 1 του ταμπλό τις Ιταλίδες Κριστιάνα Αμπράμι και Τζούλια Μπασίνι.

Το ατομικό των ανδρών

Στο ατομικό των ανδρών, ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης (Νο 9 στο ταμπλό) περνάει χωρίς αγώνα στο 2ο γύρο, όπου εκεί έχει αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Γκάμπριελ Λάτσκι (Ισραήλ) και Σάο Βου Τσου (Κινεζική Ταπεϊ). Στον 3ο γύρο αντιμετωπίζει τον Γάλλο Μαξίμ Σάντσεζ (Νο 8 του ταμπλό).

Ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, μίλησε πριν τους αγώνες, στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ, για το στόχο του στης διοργάνωση: «Προετοιμάστηκα με πολλές προπονήσεις έτσι ώστε να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου, οι οποίοι είναι να διεκδικήσω μετάλλιο κάνοντας την Ελλάδα περήφανη και να ανέβω στο ranking της παγκόσμιας κατάταξης».

Ο 13χρονος Λάζαρος Σκάρπος στον πρώτο γύρο αντιμετωπίζει τον Αυστραλό Τζον Πήτερ Λούι (09:00) και στο δεύτερο γύρο ο νικητής αντιμετωπίζει τον Γερμανό Ουρς Φέρντιναντ Μπράιτενμπεργκερ (Νο 7 του ταμπλό). Αν περάσει τα εμπόδια στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο Μάρεκ Βάκο (Νο 10 στο ταμπλό).

Διπλό

Στο διπλό το ελληνικό δίδυμο των Γρηγόρη Σαμαρτζίδη και Λάζαρου Σκάρπου αντιμετωπίζει στο πρώτο γύρο τους Πολωνούς Βιτολντ Μπρζντιλ και Γιάτσεκ Καλινόφσκι (ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12:00) και στη συνέχεια αν περάσουν στο 2ο γύρο το Νο1 του ταμπλό το γαλλικό δίδυμο των Μικαέλ Αλίξ Λοράν και Βενσάν Νοβελί.

Μικτά ζευγάρια

Με δύο μικτά ζευγάρια θα πάρει μέρος η χώρα μας. Το πρώτο των έμπειρων Καλογεροπούλου-Σαμαρτζίδη όπου μπαίνουν κατευθείαν στο 2ο γύρο όπου αντιμετωπίζουν το ιαπωνικό δίδυμο των Χαρούτο Ιμάι και Ρίκο Σουζούκι (Νο 7 στο ταμπλό).

Μπορείτε να δείτε την κλήρωση (στο ατομικό ανδρών, γυναικών, στα ζευγάρια ανδρών, γυναικών και μικτά)  και τους αγώνες της  διοργάνωσης εδώ

  Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ