Πρεμιέρα σήμερα (Σάββατο, 23/9) των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τένις Κωφών Ανδρών – Γυναικών (23-29 Σεπτεμβρίου), αλλά και της επίσημης τελετής έναρξης της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, με συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Χερσονήσου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ΕΦΟΑ και Ζ ΄ Ένωσης.

Η τελετή έναρξης

Μετά το τέλος των αγώνων της πρεμιέρας έγινε και η τελετή έναρξης, λιτή, αλλά αθλητική με τη συμμετοχή όλων των αθλητών των χωρών, που βρίσκονται στη Χερσόνησο της Κρήτης.


Χαιρετισμό απηύθυναν η εκπρόσωπος της εκπρόσωπος της ICSD Αλεξάνδρα Πολιβάντσουκ και ο Τομπίας Μπούρτζ Διευθυντής Τένις της ICSD, αλλά και η συντονίστρια των αγώνων Ευανθία Πλαχούρα.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Σύμβουλος της ΕΟΑΚ Τάκης Κορδονούρης, καλωσόρισε τις αποστολές των ξένων χωρών και ευχαρίστησε τους χορηγούς.

Την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.), ως χορηγό επικοινωνίας και τους: Lyttos Beach Hotel, S Resorts, ΑΝΕΚ, Blue Star Ferries.

 

Ήττα στο διπλό γυναικών

Στην πρεμιέρα του διπλού γυναικών, το ελληνικό δίδυμο των Βασιλική Καλογεροπούλου και Άννα Κασούμη ηττήθηκαν από τις Σουγκιμότο Τσιάκι και Μιγιαγκάβα Γιουρία, από την Ιαπωνία, με 2-0 σετ (6-2, 6-1) και δεν μπόρεσαν να περάσουν στην 8άδα της διοργάνωσης.

Στο ατομικό των ανδρών, ο 13χρονος Λάζαρος Σκάρπος αποκλείστηκε από τη συνέχεια καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί κόντρα στον Αυστραλό Τζον Πήτερ Λούι.
Το ίδιο συνέβη και στο διπλό των ανδρών, καθώς δεν μπορούσε να αγωνιστεί μόνος του ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, κόντρα στους Πολωνούς Βιτολντ Μπρζντιλ και Γιάτσεκ Καλινόφσκι.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας (με τονισμένα οι αθλητές που προκρίθηκαν): 

Ατομικό ανδρών (Γύρος των 64)

Γκλεν Φλίντελ (Μ. Βρετανία)-Αοτο Κανέκο (Ιαπωνία) 2-0 (6-0, 6-1)

Τσουν Βει Βάγκ (Κινεζική Ταϊπέι)-Βιθέντε Κάμπο Τσάπα 2-0 (6-1, 6-2)

Λάζαρος Σκάρπος (Ελλάδα)- Τζον Πήτερ Λούι (Αυστραλία) 0-2 (α.α)

Χένρι Εκο Χαριγιάντο (Ινδονησία)-Σέντρικ Κάουφμαν (Γερμανία) 0-2 (0-6, 0-6)

Αλεξάντρ Λ’ Αγιέρ-Τρέιο (Καναδάς)-Αιχάρα Καζάκι (Ιαπωνία) 0-2 (3-6, 0-6)

Ναότο Ογιαμάτσου (Ιαπωνία)- Αλιφ Μαουάνα Πριμπάντι (Ινδονησία) 2-0 (6-1, 6-2)

Τσάρλι Τζον Ντέντον (Μ. Βρετανία)-Ιμάι Χαρούτο (Ιαπωνία) 0-2 (0-6, 0-6)

Τσουν-Γιαν Λιν (Κινεζική Ταϊπέι)-Τζέιμι Αζναρεζ Ζαφίρ (Αυστραλία) 0-2 ( 1-6, 1-6)

Γιάτσεκ Καλινόφσκι (Πολωνία)-Τσάι-Γουάν Κουο (Κινεζική Ταϊπέι) 2-1 (6-3, 4-6, 6-3)

Γκάμπριελ Λάτσκι (Ισραήλ)-Σάο Γου Τσου (Κινεζική Ταϊπέι) 2-0, (6-0, 6-0)

Διπλό Γυναικών (Γύρος των 16)

Σουγκιμότο Τσιάκι/Μιγιαγκάβα Γιουρία (Ιαπωνία)-Βασιλική Καλογεροπούλου/Άννα Κασούμη (Ελλάδα) 2-0 (6-2, 6-1)

Διπλό Ανδρών (Γύρος των 32)

Γρηγόρης Σαμαρτζίδης/Λάζαρος Σκάρπος (Ελλάδα)- Βιτολντ Μπρζντιλ/Γιάτσεκ Καλινόφσκι (Πολωνία) 0-2 (α.α)

Το αυριανό (Κυριακή, 24/9) πρόγραμμα των Ελλήνων

Ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης (Νο 9 στο ταμπλό) ρίχνεται στη «μάχη» του παγκοσμίου στο «γύρο των 32» (09:00), στο ατομικό των ανδρών, κόντρα με τον Γκάμπριελ Λάτσκι (Ισραήλ), που νίκησε σήμερα τον Σάο Βου Τσου (Κινεζική Ταπεϊ), με 2-0 σετ.

Την ίδια ώρα στο ατομικό γυναικών, στο «γύρο των 32» η Άννα Κασούμη αντιμετωπίζει την Πολωνή Μπεάτα Κάσπαρτζ. Και περίπου στις 13:30 μαζί με τον Λάζαρο Σκάρπο, παίζουν στα μικτά ζευγάρια, «γύρο των 32», με αντιπάλους το γαλλικό δίδυμο των Μαξίμ Πολ Γκιράρτς/Ζουλί Σιρείξ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης ημέρας των αγώνων: 

Για άμεση ενημέρωση των αγώνων μπορείτε να βλέπετε εδώ

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ