Δύο κούκλες ανέλαβαν να μιλήσουν στη νοηματική γλώσσα στα παιδάκια του πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου «Be Kids», σήμερα (Δευτέρα, 4/12) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12).

Ένα πραγματικά πρωτοποριακό πρόγραμμα των ανθρώπων της ΕΟΑΚ, με την κούκλα  Μάρθα να φορά ακουστικό και τον κούκλο Λευτέρη με κοχλιακό να μιλούν μεταξύ τους και με τα παιδάκια δείχνοντας πως μπορούν εύκολα να συνεννοούνται με όλους τους ανθρώπους, σπάζοντας στερεότυπα χρόνων.


Η επιλογή των ανθρώπων της ΕΟΑΚ αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από εκπαιδευτική, καθώς τα παιδάκια έδειχναν να το διασκεδάζουν. Απώτερος στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εκπαιδευτούν παιδάκια από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από το νηπιαγωγείο για να μπορούν όχι μόνο να κατανοήσουν την αναπηρία, αλλά και μην την αντιμετωπίζουν ως κάτι διαφορετικό.

Την παρουσίαση ανέλαβαν η τεχνική σύμβουλος αθλημάτων της ΕΟΑΚ Σοφία Δαυλιάκου και η τεχνική σύμβουλος Στίβου Βάσω Δημοπούλου. Τη Μάρθα χειριζόταν η Γ’ αντιπρόεδρος της ΕΟΑΚ Μάρθα Μπάμπη και τον Λευτέρη, ο αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Λευτέρης Μηνάς και πρώην διεθνής παίκτης ποδοσφαίρου.

Η Μάρθα και ο Λευτέρης ετοιμάζονται πλέον για τη νέα τους «παράσταση» στο επόμενο νηπιαγωγείο!

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπους της ΕΟΑΚ