Και το Όσκαρ για την καλύτερη ομάδα με Αναπηρία πηγαίνει…στην Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών Κωφών.

Σε μια συγκινητική, αλλά και λαμπρή βραδιά, στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) απένειμε την Τρίτη (20/12) τα αθλητικά… Όσκαρ της χρονιάς, η οποία  ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Για πρώτη φορά η ΕΟΑΚ είχε παρουσία στην κορυφαία τριάδα και των τριών κατηγοριών, των βραβείων του Συνδέσμου. Στον κορυφαίο αθλητή, στην κορυφαία αθλήτρια και την κορυφαία ομάδα με αναπηρία.

 

Κορυφαία ομάδα με Αναπηρία η Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών Κωφών

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών Κωφών ήταν η κορυφαία ομάδα με αναπηρία, για το 2022 με την παρουσία της στο «μικρό» τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, της Βραζιλίας. Ο συνεργάτης της Αθηνάς Ζέρβα, Θανάσης Μπούτας, η μάνατζερ Μάρθα Μπάμπη, η αρχηγός της ομάδος Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και η διεθνής Ανθή Χαϊνά, παρέλαβαν το βραβείο, από τα χέρια των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Άννυς Κωνσταντινίδου, της γνωστής και ως «θηλυκός Γκάλης» και Δημήτρη Ευαγγέλου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do Παύλος Λιότσος, στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, ήταν στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων αθλητών με αναπηρία.

Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης Νικολέττα Χιώνη ήταν και αυτή στην πρώτη τριάδα για την κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία, της χρονιάς.

Την ΕΟΑΚ εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος Ιωσήφ Σταυρακάκης και ο Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τάκης Κορδονούρης.

 

Η βασική φωτο είναι από το πρακτορείο INTIME (Βραβεία ΠΣΑΤ 2022) 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ