Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών ανδρών και γυναικών, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει αρχίσει καθώς απομένει λιγότερο από ενάμισι μήνας, για την έναρξή του (13-24 Ιουνίου).

Η Εθνική ομάδα των ανδρών έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία της και ήταν το 3ο τριήμερο (28-3-/4) προπονήσεων. Στο Κλειστό Γλυφάδας πραγματοποιήθηκαν οι προπονήσεις της Εθνικής ανδρών την Παρασκευή (28/4) και την Κυριακή (30/4) μετά από την παραχώρηση του γηπέδου, από την Ευρυάλη. Το φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου έγινε στο κολλέγιο St. Lawrence.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεραγωτέλλης μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ και τόνισε: «Ήταν το τρίτο τριήμερο προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου. Πήραν μέρος 14 αθλητές και παίξαμε το πρώτο μας φιλικό με την ομάδα της Ευρυάλης. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητα των αθλητών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και μπήκαμε στην τελική ευθεία για την έναρξη επίσημα της προετοιμασίας, που θα γίνει στις 18 Μάϊου».

Και ο κ. Γεραγωτέλλης συνέχισε: «Αγωνιστικά είμαστε ακόμη στην αρχή. Έχουμε πολλά ακόμη να βελτιώσουμε και να γίνουμε ομάδα, αλλά έχει γίνει μια καλή αρχή».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της Ευρυάλης, αλλά και του St. Lawrence, για την παραχώρηση των γηπέδων τους, για τις προπονήσεις της Εθνικής ανδρών.