Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε η παρουσίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), που πραγματοποιήθηκε την προτελευταία ημέρα, του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία.
 
 
Ο Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τάκης Κορδονούρης με τη βοήθεια της τεχνικής Συμβούλου Στίβου της ΕΟΑΚ Βάσω Δημοπούλου «σύστησαν» τον αθλητισμό των Κωφών και Βαρηκόων, στους παραβρισκόμενους του Συνεδρίου. Μεταξύ άλλων ο κ. Κορδονούρης, αποκάλυψε και την είδηση, για τη συμμετοχή της Ελλάδος στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών (Deaflympics) του 2029, ζητώντας τη στήριξη για την προβολή της , των ανθρώπων του Τύπου. Ο Σύμβουλος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην ιστορία του αθλητισμού των Κωφών και Βαρηκόων στην Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς και στις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών της Ομοσπονδίας στις μεγάλες διοργανώσεις και «έκλεισε» την παρουσίαση με το βίντεο των επιτυχιών, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.
 
 
Ο καταιγισμός των ερωτήσεων που ακολούθησε έδειξε με πόσο ενδιαφέρον παρακολούθησαν γνωστοί αθλητικοί συντάκτες, καθηγητές πανεπιστημίου, Ολυμπιονίκες και πολλοί άνθρωποι της αθλητικής οικογένειας θέλοντας να μάθουν για την αθλητική διαφορετικότητα των ατόμων με κώφωση ή με προβλήματα ακοής.
 
 
Η εκδήλωση αποτελεί θεσμό, για τον ΠΣΑΤ, που στόχο έχει την επιμόρφωση, την ανταλλαγή απόψεων και την παραγωγή ιδεών ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αθλητικής «οικογένειας», με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, να δίνει δυναμικά το «παρών» της και να ανανεώνει το «ραντεβού» της, για τις επόμενες δράσεις με τον Σύνδεσμο των Αθλητικών Συντακτών.
 
 
Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ