Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, υποδέχτηκε σήμερα (Πέμπτη, 12/4) τους Κωφούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο Ταεκβοντό. Τον Παύλο Λιότσο (χρυσό μετάλλιο), την Αλεξάνδρα Γιάλλουρου (ασημένιο), την Ειρήνη Μαχαιρίδου (ασημένιο στο ατομικό/χάλκινο στο ομαδικό) και τον Κώστα Καλαϊτζή (χάλκινο στο ομαδικό), για να τους συγχαρεί για τις διακρίσεις τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε στο Μπίσκεκ του Κιργιστάν.

Οι πρωταθλητές συζήτησαν με τον Υπουργό τα θέματα που αφορούν στην προετοιμασία τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που θα γίνει στο Τόκιο το 2025. «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή η σημερινή σας επίσκεψη. Η δύναμη της ψυχή σας λάμπρυνε το γραφείο μου! Σας ευχαριστούμε που σηκώνετε την Ελλάδα ψηλά. Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε στον αθλητισμό και στη ζωή σας. Να συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους», ήταν τα λόγια του κ. Βρούτση, ο οποίος όταν ενημερώθηκε ότι η ελληνική αποστολή αποτελείτο από 5 αθλητές,  ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήρια του, στο πέμπτο μέλος της αποστολής, τον Στέργιο Μπεντούλη, που πήρε την 5η θέση στα -68κ. και στους προπονητές.


Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την  Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) και τον πρόεδρό της, Ιωσήφ Σταυρακάκη, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση και για την αμέριστη στήριξή του στις δράσεις της Ομοσπονδίας.

Εκτός από τον κ. Σταυρακάκη, οι μεταλλιούχοι αθλητές συνοδευόντουσαν από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνο Γαργάλη και τον γενικό αρχηγό της αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών στο Κιργιστάν, Σταύρο Ρενιέρη.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ