Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.), με τη στήριξη της Περιφέρειας  Αττικής, τη συνεργασία  του  Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, και τις Ομοσπονδίες Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε), και Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α), διοργανώνει το 5ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών 2024.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την προσεχή Δευτέρα ( 8/4) έως την Πέμπτη (11/4), με ώρα έναρξης 09:00, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Σπάτων «Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» », (Διαδόχου Κωνσταντίνου 10 & Κατσούλη Γεωργίου, Σπάτα-190 04)

Στο εφετεινό φεστβάλ, που για πρώτη φορά εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ΓΓΑ #BE ACTIVE, το οποίο αποτελεί ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν όλα τα ειδικά σχολεία Κωφών – Βαρηκόων Αττικής και των ειδικών  Γυμνάσιων /Λυκείων Κωφών-Βαρηκόων  Πάτρας και  Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει ποικίλες αθλητικές δράσεις δίνοντας την ευκαιρία στους εμπλεκόμενους να βαδίσουν στα μονοπάτια του αθλητισμού, να αγκαλιάσουν τις ίσες ευκαιρίες και τη διαφορετικότητα, να  ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους και ο καθένας χωριστά να αποκομίσει το αίσθημα της  χαράς και της ευεξίας  που προσδίδει η άθληση.

Το μήνυμα του φετινού φεστιβάλ είναι: Δοκίμασε, προσπάθησε, γνώρισε, κέρδισε τη χαρά της δράσης! Και το πρόγραμμα περιλαμβάνει

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ