Σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Σταύρος Τσούλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε) Κωνσταντίνος Σίμψης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό της Ε.Ο.Α.Κ., τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

Γιώργος Μαυρωτάς: «Είμαστε πάντα κοντά στην ΕΟΑΚ» Ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μαυρωτάς στον χαιρετισμό του τόνισε τη στήριξη της Πολιτείας στην Ομοσπονδία: «Εκ μέρους του υπουργού θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Γνωρίζετε ότι τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ, αλλά και ο διευθυντής ο κ. Τσούλος από την πρώτη στιγμή είμαστε κοντά στην Ομοσπονδία. Μετά την πανδημία του κορονοϊού, μας περιμένει ένα δύσκολο έργο… Να ευχηθώ σε όλους και ιδιαίτερα στους κωφούς αθλητές, με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Μάϊου, να έχουν υγεία, να δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους και ας έρθει και ό,τι καλύτερο αποτέλεσμα».
Τη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στα προβλήματα της Ομοσπονδίας επανέλαβε και ο κ. Σταύρος Τσούλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, για την πρόσκληση.

Ιωσήφ Σταυρακάκης: «Στόχος μας τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς» Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ιωσήφ Σταυρακάκης ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους φορείς της Πολιτείας και ανανέωσε το «ραντεβού» τους, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη σημερινή σας παρουσία, γνωρίζοντας ότι πάντα είστε κοντά μας και μας στηρίζετε. Σας ενημερώνουμε ότι πριν την αναχώρηση για τους Ολυμπιακούς, στη Βραζιλία θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνει και η παρουσίαση της Εθνικής ομάδας. Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας λίγο πριν τη συμμετοχή μας στους Αγώνες, όπου πηγαίνουμε με στόχο να γυρίσουμε με όσο περισσότερα μετάλλια για τη χώρα μας».