ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΑΚ

 
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε πως σήμερα ο  πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους Κωφούς μας Ολυμπιονίκες οι οποίοι διέπρεψαν στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017 στη Σαμψούντα της Τουρκίας. 
 
Πιο συγκεκριμένα υποδέχθηκε την εθνική μας ομάδα κωφών γυναικών η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τον παλαιστή  Αλέξανδρο Παπαδάτο, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ελληνορωμαική Πάλη στα 130κιλά και το Αργυρό Μετάλλιο στα 125 κιλά καθώς επίσης και τους αθλητές τάεκβοντό Παύλο Λιότσο και Φoυλεδάκη Μαρία που κέρδισαν το Χάλκινο Μετάλλιο στις κατηγορίες των 58 κιλών και 67 κιλών αντίστοιχα.
 
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους αθλητές και δήλωσε πως είναι διπλοί νικητές, όχι μόνο στους αγωνιστικούς στίβους αλλά κυρίως στη ζωή.
 
Στη συνάντηση αυτή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης Γιώργος και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππάς Νίκος. 
 
Tους αθλητές και τις αθλήτριες συνόδευσαν, οι προπονητές: κ. Ζέρβα Αθηνά (προπονήτρια εθνικής ομάδας κωφών γυναικών), κ. Αποστόλου Νικόλαος (προπονητής πάλης κωφών) και ο κ. Σταύρακας Ξενοφών (προπονητής εθνικής ομάδας τάεκβοντό κωφών). 
 
Επίσης μαζί τους παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κ. Σταυρακάκης Ι. ο Γεν. Γραμματέας και Υπεύθυνος του τμήματος Καλαθοσφαίρισης κ. Στουφης Ι., ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους 23ους Θερινούς  κ. Κορδονούρης Π.,  ο Ταμίας της Ομοσπονδίας και Μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης της Ελληνικής Αποστολής στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών κ. Μάκρας Α., ο κ. Γαζής Διονύσιος Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΑΚ και ο Διευθυντής του Sport FM  και Μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης  της Ελληνικής Αποστολής κ. Μπαμπης Χριστόγλου.
 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την υποδοχή, τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Βασιλειάδης στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Ομοσπονδία κατά την προετοιμασία. Ο κ. Σταυρακάκης παρέδωσε δύο αναμνηστικά στο Πρωθυπουργό τη μασκότ των 23ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2017 και ένα αντίγραφο μεταλλίου.