Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τένις Κωφών Ανδρών – Γυναικών (23-29 Σεπτεμβρίου), που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φιγουράρει πλέον στην κορυφαία τετράδα της διοργάνωσης και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα, για ένα μετάλλιο.
Μετά τη Βρετανή Φοίβη Σάτερς, ξεπέρασε- πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ- και το εμπόδιο της Πολωνής Σάρας Τβαρντόφσκα (Νο 7 του ταμπλό) με 2-0 σετ (6-3, 6-1) και προχωρά στο στόχος της, που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Η Βασιλική Καλογεροπούλου, μετά και την  πρόκρισή της στα ημιτελικά μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ και τόνισε: «Σήμερα ήξερα από την αρχή  ότι θα είχα ένα δύσκολο αγώνα. Πρώτον διότι με τη συγκεκριμένη αντίπαλο βρέθηκα αντιμέτωπη στη Γαλλία και έχασα στον τελικό.
Δεύτερον διότι ο στόχος μου ήταν να φτάσω τουλάχιστον στα ημιτελικά και όλο αυτό μου δημιούργησε ένα άγχος και αγωνία για τη νίκη. Και τέλος γιατί ήταν μία αντίπαλος που ο τρόπος παιχνιδιού της, με αποσυντόνιζε και δεν ταίριαζε με το δικό μου προσωπικό στυλ παιχνιδιού. Αν δει κάποιος το σκορ θα θεωρήσει ότι ήταν ένα εύκολο ματς αλλά ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κλειστό θα έλεγα.. αλλά κατάφερα στα κρίσιμα σημεία να παραμείνω συγκεντρωμένη και να κλείσω εγώ τα games».
Όσο για τη συνέχεια επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη με το σημερινό μου αποτέλεσμα αλλά κάπου εδώ σταματάω και ξεκινάω να βλέπω τον επόμενο  αγώνα απέναντι σε μια παίχτρια δυνατή και έμπειρη. Είμαι αισιόδοξη και αποφασισμένη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».


Στα μικτά ζευγάρια με Σαμαρτζίδη
Λίγο αργότερα η Βασιλική Καλογεροπούλου, δίδυμο με τον Γρηγόρη Σαμαρτζίδη, στο μικτό δεν κατάφεραν να περάσουν στα προημιτελικά, με αντιπάλους το ιαπωνικό δίδυμο, των Ιμάι Χαρούτο/Ρίκο Σουζούκι ηττήθηκαν με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ