Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων μπάσκετ τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωφών, που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η νέα ομοσπονδιακός της ομάδος των γυναικών Φρόσω Δρακάκη μπήκε κατευθείαν στα…βαθιά καθώς έχει μόνο λίγο καιρό που ανέλαβε την ομάδα. Μια ομάδα καθ’ ομολογία όλων πολύ πετυχημένη, με χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, που θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Η προπονήτρια της Εθνικής ομάδος μπάσκετ γυναικών μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την προετοιμασία, για την ομάδα και τις παίκτριες και την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα…

Πως πάει η προετοιμασία;

Φ.Δ.: «Η προετοιμασία πήγε και συνεχίζει πάρα πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια που καταβάλλουν τα κορίτσια. Είναι κουραστική η διαδικασία αυτή για εκείνες, αλλά γενικά ανταποκρίνονται και είμαι πολύ χαρούμενη, για την προσπάθειά τους».

Είναι μια καλή και επιτυχημένη ομάδα. Θα συνεχίσει να είναι το ίδιο;

Φ.Δ.:«Η ομάδα είναι επιτυχημένη. Τα μετάλλια και οι θέσεις που έχουν κατακτήσει τα κορίτσια είναι γνωστά σε όλους μας. Θέλουμε σίγουρα να κάνουνε το καλύτερο που μπορούμε για να συνεχίσουμε αυτές τις επιτυχίες. Έχουμε κάποιες απουσίες φέτος, αλλά βλέπω ότι δεν τις πτοεί τίποτα. Συνεχίζουν δυνατά, αγαπάνε την ομάδα, αυτό είναι ξεκάθαρο και βλέπω ότι κάνουν το καλύτερο, που μπορούν».

Αυτή τη στιγμή η προετοιμασία σε ποιο στάδιο είναι;

Φ.Δ.: «Είμαστε στο pick της προετοιμασίας, έχουμε μπει για τα καλά εδώ και αρκετές βδομάδες, έχουμε βάλει τις βάσεις και τις αρχές μας στην άμυνα και προχωράμε δυναμικά να βγάλουμε τους αυτοματισμούς μας στην επίθεση και να δώσουμε τις κατευθύνσεις που θέλουμε. Σίγουρα έχουν μπει και καινούργια στοιχεία, οπότε δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Και θέλω να ξαναπώ πόσο ευχαριστημένη είμαι από το πως ανταποκρίνονται οι αθλήτριες, στην προετοιμασία τους».

Το επόμενο στάδιο ποιο θα είναι;

Φ.Δ.: «Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας στην Αθήνα. Κάναμε ένα διάλειμμα λόγω εκλογών, συνεχίζουμε Αθήνα, δώσαμε μια σειρά φιλικών, με την ομάδα του Αμύντα Υμηττού και θα δώσουμε ακόμη ένα αύριο (Τρίτη, 6/6) με στόχο την καλύτερη προετοιμασία. Θα αναχωρήσουμε  για Κρήτη, το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου. Υπάρχει σκέψη να δώσουμε κάποια φιλικά στο Ηράκλειο, λίγο πριν αρχίσει η διοργάνωση».

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδος, το Δ.Σ. της ΕΟΑΚ παρέθεσε δείπνο, στις παίκτριες ενόψει της συμμετοχής τους, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ