Για πρώτη φορά η ΕΟΑΚ έδωσε τη δυνατότητα στους κολυμβητές της να βρεθούν όλοι μαζί και να νιώσουν τη σημαίνει προετοιμασία.

Στο ξενοδοχείο  Lyttos Beach & Lyttos Beach Sports, οι εγκαταστάσεις του οποίου, αποτελούν πλέον αθλητικό προορισμό και με τη χορηγία της ANEK LINES Οfficial & Blue Star Ferries, οι κολυμβητές της Ομοσπονδίας, μαζί με τους προπονητές τους, τον ομοσπονδιακό Χαράλαμπο Παπανικολάου και τον συνεργάτη του Φίλιππο Καλαβρέτζο δούλεψαν μαζί για τέσσερεις ημέρες.

Με την επιστροφή τους από την Κρήτη, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χαράλαμπος Παπανικολάου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ για την προετοιμασία: «Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούμε μαζί όλοι οι αθλητές, αλλά και οι δύο προπονητές, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η προετοιμασία πήγε όπως την είχαμε σχεδιάσει. Σε αυτό βοήθησαν πολύ και οι εγκαταστάσεις που διαθέτει το Lyttos Beach, το οποίο είναι φτιαγμένο ειδικά, για προετοιμασία αθλητών. Πιστεύω ότι θα γίνει ακόμη καλύτερο, γιατί δρομολογούνται και νέα πράγματα. Ευελπιστούμε ότι αυτό μπορεί να ξαναγίνει ακόμη 1-2 φορές, μέσα στο 2023 και σε περιόδους, που τα παιδιά μπορούν να λείπουν από το σχολείο, γιατί τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν ακόμη σχολείο. Ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας να γίνει αυτή η συνεργασία. Εννοείται ότι εκτός από το Lyttos Beach μας βοήθησε πολύ  και η χορηγία της ANEK LINES, ώστε να μετακινηθούμε, να πάμε και να γυρίσουμε στην Κρήτη. Όλοι ήταν πολύ εξυπηρετικοί και μας βοήθησαν ώστε να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Παρούσα στην όλη προσπάθεια και η κ. Ξαξίρη, η Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και γενικά ήταν όλοι πολύ υποστηρικτικοί».

Όσον αφορά στο αν υπάρχουν καλοί αθλητές και γενικά έμψυχο υλικό να δουλευθεί ο Ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ξεκάθαρος: « Το έμψυχο υλικό είναι λίγο. Τα παιδιά είναι πολύ λίγα. Πρέπει άμεσα να γίνει συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και εννοώ με όλα τα κολυμβητικά σωματεία που είναι μέλη της, για να γίνει γνωστό ότι τα κωφά ή βαρήκοα παιδιά έχουν στέγη και να μπορούν έτσι να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ομοσπονδία. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία των Ομοσπονδιών και όχι μόνο της Κολυμβητικής, αλλά όλων των αθλημάτων που «καλλιεργεί» η ΕΟΑΚ. Δυστυχώς απ’ ότι έχω αντιληφθεί υπάρχουν πολλά παιδιά, που είτε λόγω των γονιών είτε για άλλους λόγους δεν αναφέρουν ότι είναι βαρήκοα, κάτι που ίσως τελικά κάνει κακό στα ίδια τα παιδιά. Πρέπει να αντιληφθούν κυρίως οι γονείς, ότι ανοίγει μια πόρτα διακρίσεων με ότι συνεπάγεται αυτό σε πάρα πολλούς αθλητές. Πιστεύω ότι υπάρχουν, αλλά για κάποιο λόγο, ίσως και να μη γνωρίζουν την ύπαρξη της ΕΟΑΚ και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει η συνεργασία με τις εκάστοτε Ομοσπονδίες».

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ