Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το ταξίδι εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών στην Χερσόνησο και το Ηράκλειο Κρήτης, αναφορικά με το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών που θα διεξαχθεί από 19 έως 26 Ιουνίου 2021, στο Lyttos Beach Hotel στην Χερσόνησο.

Συγκεκριμένα, συναντήσεις με φορείς πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΑΚ κ. Κορδονούρης Τάκης, η υπεύθυνη γραφείου τύπου & επικοινωνίας κ. Έστα Ράζου, η Τεχνική Σύμβουλος Τένις κ. Ευθυμία Κατραντζή και η κ. Ασπασία Ξαξίρη Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Κωφών – Χερσόνησος 2021.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νικόλαος Συριγωνάκης υποδέθηκε θερμά την αποστολή της ΕΟΑΚ, επιβεβαιώνοντας την στήριξη της Περιφέρειας. Έπειτα από το επιτυχημένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης το καλοκαίρι του 2019 όπου η Περιφέρεια Κρήτης ήταν συνδιοργανώτρια ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, θα στηρίξουν την διεξαγωγή της σημαντικής αυτής διοργάνωσης που θα προβάλλει πανευρωπαϊκά το νησί μας και την χώρα μας ευρύτερα».

Στον Δήμο Χερσονήσου τους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σέγκος, ο κ. Μιχάλης Σαρακατσάνης Γενικός Γραμματέας και ο κ. Γιάννης Μηλάκης Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού. Στο σύνολο τους δήλωσαν την στήριξη στο 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις Κωφών, ενώ ο Δήμαρχος κ. Σέγκος στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Χερσονήσου δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός αλλά εξελίσσεται και σε αθλητικό. Όπως ο ίδιος είπε: «Ο Δήμος Χερσονήσου θα είναι αρωγός σε αυτό το πρωτάθλημα».

Στο Lyttos Beach Hotel, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κριτσωτάκης Νικόλαος ξενάγησε τους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ στο συγκρότημα, καθώς και στην ακαδημία τένις του ξενοδοχείου όπου περιλαμβάνει συνολικά εικοσιπέντε (25) γήπεδα. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για διαδικαστικά θέματα, όπου και οι δύο πλευρές είναι βέβαιες για μια εξαίρετη συνεργασία.

Στον χώρο της ακαδημίας έγινε και η συνάντηση αναφορικά με την διαιτησία του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα με τον κ. Σταύρο Νικηφοράκη της Ένωσης Ζ του Ηρακλείου. Με άμεση επικοινωνία με τον κ. Αθαναηλίδη Ιωάννη σύμβουλο αντισφαίρισης της ΕΟΑΚ και μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), συνομίλησαν για τον σχεδιασμό του πρωταθλήματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία  Αθλητισμού Κωφών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν σ’ αυτή την μονομερή επίσκεψη μας, καθώς ελπίζει σε μια άριστη συνεργασία με σκοπό την επιτυχή διοργάνωση του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Κωφών, 17-26 Ιουνίου 2021.

 Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με τον       Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαο Συριγωνάκη.

 

      Στον Δήμο Χερσονήσου με τον Δήμαρχο                Ιωάννη Σέγκο και τον Ιωάννης Μηλάκη.           

 

 

 

 

 

 

 

 

   Lyttos Beach Hotel με τον General Manager                            Νίκο Κριτσωτάκη.                                            

     Academia Tennis of Lyttos Beach Hotel με                        τον Σταύρο Νικηφοράκη.