Με τη συμμετοχή 45 αθλητών (32 άνδρες και 13 γυναίκες) από 8 σωματεία ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή, 18/2) το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών-Βαρήκοων, στο Στάδιο  Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ, βοηθητικές Αίθουσες 8-9). Οι αγώνες διεξήχθησαν για την περίοδο 2023-2024 με διοργανώτρια την Ε.Ο.Α.Κ. και την υποστήριξη και αρωγή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ).

 

Τατασόπουλος και πάλι

Για 2η συνεχή χρονιά  πρωταθλητής στο απλό ανδρών αναδείχθηκε ο διεθνής Αλέξανδρος Τατασόπουλος (Α.Σ.Κ.Π.Ν.), με προπονητή τον Ομοσπονδιακό Χρήστο Βατσακλή, καθώς στον τελικό επικράτησε του Γεράσιμου Ζαφειράτου (Α.Π.Ο.Κ.Μ) με 3-0 σετ (11-8, 11-4, 11-8).

Το χάλκινο μετάλλιο (καθώς δεν διεξήχθη «μικρός» τελικός) δόθηκε στους δύο χαμένους των ημιτελικών, τον Βλαντισλάβ Χέρενκοβ (ΠΑΟΚ Μοριάς) και τον Κωνσταντίνο Ζούζουλα (Α.Ο.Κ).

Εφέτος, διεξήχθη και «τελικός παρηγοριάς» (consolation) με τον Πέτρο Μπότσαρη (ΑΣΚΠΝ) να επικρατεί με 3-0 σετ (11-2, 11-1, 11-9) του Μεϊντάνι (ΑΣΚΚΜίνωας).

Και στο διπλό οι περυσινοί πρωταθλητές Τατασόπουλος-Ζαφειράτος

Ο πρωταθλητής και δευτεραθλητής στο απλό ανδρών, Αλέξανδρος Τατασόπουλος (ΑΣΚΠΝ) και Γεράσιμος Ζαφειράτος (ΑΠΟΚΜ), στέφθηκαν ως δίδυμο, πρωταθλητές στο διπλό των ανδρών. Επικράτησαν στον τελικό των Σπύρου Ηλία – Άγγελου Ρουσσόπουλου (ΠΟΚ), με 3-0 σετ (11-3,11-3,11-8).

Το χάλκινο μετάλλιο και εδώ δόθηκε στους ηττημένους των ημιτελικών στους Ευάγγελο Μακρή-Βλαντισλάβ Χέρενκοβ και Κωνσταντίνο Ζούζουλα- Πέτρο Μπότσαρη.

Πρωταθλήτρια Γυναικών η Σοφία Μελέτη
Πρωταθλήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Σοφία Μελέτη (ΑΣΚΒΝ/ΔΕ) όπου μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε της συναθλήτριας της Ναταλίας Σμιρνόβα (ΑΣΚΒΝ/ΔΕ) με 3-1 σετ (11-7, 9-11, 11-4, 11-6).
Για το χάλκινο μετάλλιο ίσχυσε ό,τι και στους άνδρες (καθώς δεν διεξήχθη «μικρός» τελικός) δόθηκε στις δύο χαμένες των ημιτελικών, Διονυσία Αριστοπούλου (ΠΟΚ) και Μπερναντέτ Λάκατος (ΑΟΚ). 

Η Σοφία Μελέτη μετά τη νίκη της επισήμανε το πόσο σημαντική ήταν η διοργάνωση για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον προπονητή της Πολυχρόνη Πολίτση, στον ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς. 

Διεξήχθη και στις γυναίκες «τελικός παρηγοριάς» (consolation) με την  Δημητρούλα-Ράπτη Μαρία Αγγελική (ΑΣΚΠΝ) να επικρατεί με 3-0 σετ της Ιουλίας Μετζάνο (ΑΣΚΒΝ/ΔΕ).

Στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Παράλληλα με τους αγώνες του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών διεξήχθη και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΚ, όπου αποφασίστηκε η ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, όπου θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο στο Λουτράκι.

Μικρά-μικρά από το ΣΕΦ

-Σύσσωμο το Δ.Σ της ΕΟΑΚ μετά τη συνεδρίασή του βρέθηκε στις βοηθητικές αίθουσες, όπου διεξάγονταν οι αγώνες και παρακολούθησαν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών. Τις απονομές στους νικητές και νικήτριες έκαναν ο πρόεδρος Ιωσήφ Σταυρακάκης, η Α’ Αντιπρόεδρος Ασπασία Ξαξίρη, ο Β’ Αντιπρόεδρος Αντώνης Ζασπάλης, η Γ’ Αντιπρόεδρος Μάρθα Μπάμπη, ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Γαργάλης και οι Σύμβουλοι της ΕΟΑΚ Τάκης Κορδονούρης, Ιάκωβος Χαρουλάκης και Ιωάννης Στουφής.

Τους αγώνες παρακολούθησε και έκανε απονομή και ο πρόεδρος της ΟΜΚΕ Κωνσταντίνος Σίμψης.

-Παρόντες στο ΣΕΦ και ο  αναπληρωτής ταμίας Βασίλης Κοσκόρης, ο ειδικός γραμματέας Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης και το Μέλος και Εκπρόσωπος ΑΘλητών – Ολυμπιονίκης Πάλης Αλέξανδρος Παπαδάτος,  καθώς και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωφών Ολυμπιονικών Λευτέρης Μηνάς.

-Την ευθύνη της διοργάνωσης από πλευράς ΕΟΑΚ είχε η τεχνική σύμβουλος αθλημάτων της Ομοσπονδίας Σοφία Δαυλιάκου, ενώ στο ΣΕΦ βρέθηκαν, ο τεχνικός σύμβουλος ποδοσφαίρου Προκόπης Καραγιάννης και ο τεχνικός διευθυντής ταεκβοντό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) Σταύρος Ρενιέρης.

– Για πρώτη φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών  καλύφθηκε διαδικτυακά από το κανάλι gre78 στο youtube. Το κανάλι, που διατηρεί ο Όμιλος KOUS Group, μεγάλος χορηγός της ΕΦΟΕπΑ στη WEB TV, βιντεοσκόπησε όλα τα παιχνίδια, ενώ μετέδωσε σε live streaming όσα παιχνίδια διεξήχθησαν στο τραπέζι 1.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ