Ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, επισκέφθηκε σήμερα το Lyttos Beach Tennis Academy όπου διεξάγεται το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών Αδρών & Γυναικών (19-26 Ιουνίου 2021).

Χαιρέτισε αθλητές και παράγοντες των Ευρωπαϊκών αποστολών, παρακολούθησε μέρος των σημερινών αγώνων και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία.

Ακολούθησε συζήτηση με παρισταμένους τους Ιωσήφ Σταυρακάκη Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών & Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Οργανισμού Κωφών (European Deaf Sports Organization – E.D.S.O), Ασπασία Ξαξίρη Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Κωφών,  Ιάκωβο Χαρουλάκη Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Anton Petric και Ota Pansky εκπροσώπους της E.D.S.O, καθώς και τον Πρόεδρο του Ομίλου S Resorts Παντελή Σαπουνάκη.

Στην συνομιλία τους ο Ιωσήφ Σταυρακάκης αναφέρθηκε στο 14ο Ευρωπαϊκό Τένις Κωφών, όπου έχει σπάσει ρεκόρ με την συμμετοχή 16 χωρών, στο Παγκόσμιο Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 2023, αλλά και το όνειρο ανάληψης της Ολυμπιάδας Κωφών.  «Είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του Υπουργού σήμερα εδώ, είναι ιδιαίτερη χαρά η στήριξη στην ΕΟΑΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον για την διεξαγωγή του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Κωφών».

Ο υπουργός από την μεριά του τόνισε «Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε ως χώρα το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών, μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, όπου η εξαιρετική και δυναμική Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών διοργάνωσε, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για  την ανάδειξη του αθλητισμού».

Ο υπουργός ακόμη αναφέρθηκε στην συμβολή του Lyttos Beach Tennis Academy στον αθλητικό τουρισμό της Κρήτης, ενώ μίλησε για ένωση δυνάμεων για την προαγωγή του αθλητισμού σε όλη τη χώρα.

Το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, της Περιφέρειας Κρήτης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α και του Δήμου Χερσονήσου.