Μετά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών κωφών, που αναχώρησε για Βραζιλία, τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, σήμερα Παρασκευή (29 Απριλίου), αναχώρησαν αργά το μεσημέρι και οι Εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών Κωφών και μια ομάδα αθλητών και προπονητικών τιμ των αθλημάτων των πολεμικών τεχνών.  Στην πόλη του Νότου, Caxias Do Sul, διεξάγονται από αύριο οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών. Πρώτη μπαίνει στο…χορό των Αγώνων, από ελληνικής  πλευράς, η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη του Μεξικό (10:00 τοπική ώρα).

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε από νωρίς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου τους αποχαιρέτισε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Μαυρωτάς: «Να χαρούν τους Αγώνες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και κάθε διάκριση καλοδεχούμενη»

Αν κάποιος δικαιούται να ομιλεί για Ολυμπιακούς Αγώνες αυτός είναι ο νυν  γενικός γραμματέας αθλητισμού, με τις πέντε παρουσίες του. Ο Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε κοντά στους αθλητές της αποστολής, φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, μεταφέροντας την εμπειρία του: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η σημαντικότερη εμπειρία για κάθε αθλητή, Σας εύχομαι καλό ταξίδι να χαρείτε τους Αγώνες, να ζήσετε την εμπειρία, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σας και κάθε διάκριση, που θα έρθει είναι καλοδεχούμενη».

Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού δεν παρέλειψε να κάνει και δηλώσεις στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης, που βρέθηκε κοντά στην ελληνική αποστολή, για ακόμη μια διοργάνωση.  

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποχαιρέτισε την αποστολή και ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών, Χάρης Γιαννόπουλος, που συνομίλησε και με τον Γιώργο Μαυρωτά, για θέματα που άπτονται του Συλλόγου, αλλά και των Κωφών αθλητών, γενικότερα.  

Τους  αθλητές και τις αθλήτριες  των εθνικών ομάδων του μπάσκετ συνοδεύουν  τα προπονητικά τιμ της Εθνικής ανδρών και γυναικών κ.κ. Διονύσης Γαζής και Γιάννης Παπαδόπουλος και Αθηνά Ζέρβα, με τον συνεργάτης της Θανάση Μπούτα, αντίστοιχα.

Από την Ομοσπονδία την αποστολή συνοδεύουν οι κ.κ. Αντώνης Ζασπάλης, που είναι και ο υπαρχηγός της αποστολής και Ιωάννης Στουφής υπεύθυνος μπάσκετ ανδρών και η υπεύθυνη μπάσκετ γυναικών της Ομοσπονδίας Μάρθα Μπάμπη,

Τους αθλητές των πολεμικών τεχνών τους συνοδεύουν ο Βασίλης Ζήσης, προπονητής τζούντο και ο Κωνσταντίνος Παπάς, προπονητής Καράτε.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΑΚ