Στο δεύτερο γύρο των ρεπεσάζ αποκλείστηκαν οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο 3o Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών τζούντο, που διεξάγεται στη Σόφια, της Βουλγαρίας και κατέλαβαν τελικά την 7η θέση και στις δύο κατηγορίες.

Τόσο οι δύο συμμετοχές στα -81κ. με τους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Ρήγα Πολυζώη, αλλά και ο Χρήστος Σοφιανίδης στα -90κ., στάθηκαν άτυχοι και στη συνέχεια των αποτελεσμάτων, καθώς αν προχωρούσαν οι αντίπαλοι από τους οποίους είχαν ηττηθεί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Ζήσης μετά το τέλος των αγώνων μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ, για την παρουσία των Ελλήνων αθλητών: «Αποκλείστηκαν στο δεύτερο γύρο των ρεπεσάζ. Ήταν ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, καθώς υπήρχαν χώρες με μεγάλη παράδοση στο Τζούντο, όπως η Γαλλία το Βέλγιο, η Ουκρανία, Τσεχία, Τουρκία. Ήταν όλοι εδώ. Και οι τρεις αθλητές έδειξαν μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, καθώς και σωστή συμπεριφορά ευγενή άμιλλα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την εκπροσώπηση της χώρας μας. Υπήρξε σταθερή βελτίωση στο τρόπο που αγωνίστηκαν, παρόλο κι ας μην κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια».

Όσο για τον επόμενο στόχο δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, μέσα στο 2024.

Ο αρχηγός ελληνικής αποστολής και σύμβουλος της ΕΟΑΚ, Τάκης Κορδονούρης, μετά τους αγώνες τόνισε: «Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν και αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι. Μόνο κέρδος αποκόμισαν από τις εμπειρίες που πήραν, αλλά και την ατμόσφαιρα των αγώνων. Είναι σημαντικό να σε βλέπουν και οι άλλες χώρες ότι υπάρχεις και αγωνίζεσαι. Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών παρακολούθησαν από κοντά o Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια Γιώργος Πουλέας.

 

Από το Γραφείο τύπου της ΕΟΑΚ